Edzősködés helyett harcolni készül a korábbi ukrán válogatott futballista

000 Par1605712
2022.02.27. 17:58
Az Arsenal és a Wolverhampton korábbi hátvédje, az ukrán Oleg Luzsnyi elárulta a Sky Sportsnak, nem tér vissza Angliába, hogy folytassa edzői pályafutását, hanem Ukrajnában marad, hogy harcoljon a hazájáért.

Luzsnyi a londoniakkal egyszer megnyerte a Premier League-et, kétszer pedig az FA-kupát, és állítása szerint nagyon közel állt ahhoz, hogy visszatérjen Angliába edzőként, ám akkor tört ki a háború. 

A helyzet borzalmas. Nagyon szeretnék Angliában dolgozni, de most az a legfontosabb, hogy harcoljak a hazámért, a honfitársaimért és a demokráciáért

– mondta az egykori kiváló védő, akiért 1999-ben Arséne Wenger 2,5 millió eurót fizetett a Dinamo Kijevnek.

„Mindannyian abban bízunk, hogy gyorsan véget ér a háború, hiszen már eddig is ártatlanok haltak meg, és családok szakadtak szét. Lerohannak és tönkretesznek egy országot, de miért? Össze kell fognunk, és véget kell vetnünk ennek az egésznek!” – tette hozzá a 60-szoros válogatott Luzsnyi.

Luzsnyi egyébként az első ukrán labdarúgó volt, aki megnyerte a Premier League-et, hozzá csatlakozott aztán a Manchester City játékosa, Olekszandr Zincsenko, aki szombaton az Everton, valamint honfitársa, Vitalij Mikolenko ellen lépett pályára. A két futballista meghatóan köszöntötte egymást a mérkőzés előtt.

Andrij Jarmolenko, a West Ham United szélsője viszont vasárnap kihagyta a Wolverhampton elleni meccset, csapattársai a nevével ellátott mezben melegítettek be, valamint a stadion kivetítőjén is üdvözölték a játékost. A mérkőzést a WHU 1–0-ra megnyerte.

(Borítókép: Oleg Luzsnyi 2007-ben, a Dinamo Kijev menedzsereként. Fotó: AFP)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM