Meghalt a Sahtar Doneck gyerekcsapatának edzője a harcokban

shutterstock 2103225884
2022.03.04. 12:06

Szerhij Palkin, az ukrán Sahtar Doneck labdarúgócsapatának vezérigazgatója saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy kollégája életét vesztette az orosz támadások során. Palkin posztjában azt írja:

Tegnap egy alkalmazottam meghalt. A gyerekek edzője. Egy szétszakadt orosz lövedék egy darabja megölte. 

A felnőttcsapat edzői stábja hétfőn tudott elmenekülni Ukrajnából, Budapesten szálltak át az Olaszországba tartó gépükre. 

A Sahtar Doneck az ország egyik legjobb futballcsapata, 13-szoros ukrán bajnok, 13 Ukrán Kupa-, kilenc Ukrán Szuperkupa- és egy UEFA-kupa-győzelmet tudhat magának az együttes. A Sahtar Doneck rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának, a játékoskeret összértékét 195,6 millió euróra becsüli a Transfermarkt. 

Szerdán érkeztek a hírek, hogy két ukrán labdarúgó meghalt az orosz támadások következtében. Egyikük a 21 éves Vitalij Sapilo, aki katonai szolgálat közben, egy Kijev közelében történt összecsapásban vesztette életét. Ő a harmadosztályban szereplő Karpaty Lviv kapusa volt. 

A másik áldozat a 25 esztendős Dmitro Martinenko, a másodosztályú FC Hosztomel játékosa, aki az előző szezonban gólkirály lett, és a liga legjobbjának is megválasztották. Halálát egy otthonába becsapódó rakéta okozta, ráadásul rajta kívül édesanyja is meghalt, hétéves húga pedig súlyosan megsérült.

Március elsején az Ukrán Biatlon Szövetség sajtóközleményben tudatta, hogy katonai szolgálat közben életét vesztette  Jevhen Malisev. A 19 éves sportoló tagja volt a juniorválogatottnak.

(Borítókép: Shutterstock)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport