Hatalmas gólja után sírva üzent a nézőknek a Mol Fehérvár ukrán játékosa

2022.03.04. 09:48
Csütörtök este a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Mol Fehérvár ukrán játékosa, Ivan Petrjak a gyengébbik lábával rúgott óriási gólt a Győri ETO kapujába, aztán a kamerák előtt ukrán csapattársaival sírva kérte a háború lezárását. A mérkőzést végül a hajrában elvesztette a Fehérvár, és kiesett a Magyar Kupából.

Tovább folytatódott a Mol Fehérvár mélyrepülése a magyar labdarúgás világában, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Győri ETO 2–1-es győzelemmel búcsúztatta a fehérváriakat. A szebb időket látott csapat a legutóbbi öt mérkőzését elveszítette. Az egyetlen fehérvári gól a 27 éves ukrán Ivan Petrjak nevéhez fűződik, aki a gyengébbik lábával lőtt hatalmas gólt a jobb felsőbe, nagyjából 16 méterről.

Az irdatlan nagy találat után a gólöröm elmaradt, helyette Petrjak három ukrán csapattársával, Artem Shabanovval, Bohdan Ljednyevvel és Jevhenij Makarenkóval sírva üzentek a kameráknak, és együtt kérték a háború lezárását. Ivan Petrjak nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is segít hazáján. Az ukrán csatár nyolc menekültet fogadott be saját házába, a hadsereget pedig pénzzel támogatja. 

A csütörtöki mérkőzésen a félidőben még 1–0-s állásnál mentek pihenni a csapatok, ám a második félidő utolsó 20 percében nagyon rákapcsolt az ETO. A 71. percben Kiss Máté szabadrúgásgóljával egyenlített a Győr, rá egy percre pedig Fiola Atilla megkapta a második sárgáját, így emberelőnybe kerültek a hazaiak. Hiába volt aktívabb a hajrában a Fehérvár, a 92. percben Stopira szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak a győriek, amit Farkas Balázs tudott értékesíteni. 

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

ETO FC (NB II)–MOL Fehérvár FC 2–1 (0–1)
gólszerzők: Kiss M. (71.), Farkas B. (93., 11-esből), illetve Petrjak (43.)
kiállítva: Fiola (72.)
sárga lap: Farkas B. (3.), Toma (61.), Kovács K. (64.), illetve Ljebnyev (55.), Fiola (58., 72.), Pinto (78.)

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM