Lewandowski felbontotta szerződését az oroszokat segítő techóriással

GettyImages-1381162392
2022.03.07. 16:45 Módosítva: 2022.03.07. 19:17
A Bayern München lengyel játékosa felbontja szerződését a Huaweijel, mert a kínai vállalat a Daily Mail értesülései szerint technikai segítséget nyújt Oroszországnak a hackertámadások elleni védekezésben.

A brit Daily Mailen több riport is megjelent a napokban arról, hogy a Huawei segít Oroszországnak a kibertérbeli védelemben. Az Anonymus hackercsoport a napokban több támadást is folytatott az oroszok ellen, amelynek elkerülésében vagy a károk felszámolásában komoly segítséget nyújt a kínai óriásvállalat az orosz államnak. A Huawei közleményben utasította el a vádakat, és fake newsnak nevezte a Daily Mailen megjelent anyagokat.

Hivatalosan tehát nincs információ arról, hogy a Huawei valóban segítséget nyújt-e az orosz államnak, az viszont már biztos, hogy a Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski felbontotta kontraktusát az őt támogató kínai techóriással – ezt a játékos menedzsere erősítette meg lengyel újságíróknak.

A csatár 2022 januárjában aláírt új szponzori szerződése három évre szólt a Huaweijel, lengyel sajtóhírek szerint pedig Lewandowskinak ötmillió euró járt volna a reklámért.

Robert Lewandowski nem először szólal fel Oroszország háborúja ellen. A lengyel futballista egy tweetben jelezte, hogy sem ő, sem pedig a lengyel válogatott nem hajlandó kiállni az orosz nemzeti csapat ellen a március 24-i világbajnoki pótselejtezőn. Szerinte a játékosok és a szurkolók nem felelősek az invázióért, de nem tehetnek úgy, mintha semmi sem történne. 

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Huawei Technologies Hungary lapunknak is elmondta, hogy a Daily Mail által publikált cikk pontatlan és valótlan állításokon alapul. A kínai vállalat tagadja, hogy technikai segítséget nyújtana Oroszországnak a hackertámadások elleni védekezésben. Cikkét azóta a Daily Mail is korrigálta, a Huawei pedig a hivatalos Twitter-oldalán is reagált.

(Borítókép: Robert Lewandowski 2022. március 5-én. Fotó: Alex Grimm / Getty Images)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM