A Bayern hivatalosan is bemutatta a Liverpooltól érkező támadót

mané
2022.06.22. 14:31
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München hivatalosan is bemutatta a Liverpooltól érkező Sadio Manét.

Sajtóértesülések szerint a müncheni klub negyvenmillió eurót fizetett a szenegáli támadóért, akinek jövő nyáron járt volna le a szerződése az Anfield Roadon. 

A harmincéves Mané a Bild című napilapnak már nyilatkozott is, és úgy fogalmazott, számára „a Bayern a legmegfelelőbb klub a legmegfelelőbb időpontban”.

Az életem mindig is a kihívásokról szólt, és amikor a menedzserem tájékoztatott arról, hogy a Bayern érdeklődik irántam, azonnal lázba jöttem. Ez a világ egyik legnagyobb klubja, amely minden szezonban trófeákért van harcban, és amikor tájékoztattak a terveikről, tudtam, hogy itt a helyem. Máshol kevésbé tudnám elképzelni magam

– idézi az MTI a szenegáli futballistát.

Mané 2016 nyarán került a liverpooli egyesülethez, ahol az egyik alapember volt, és fontos szerepet játszott az együttes elmúlt években aratott sikereiben.

Az afrikai futballista Jürgen Klopp irányítása alatt 2019-ben Bajnokok Ligáját, 2020-ban bajnoki címet nyert a Liverpoollal, idén az FA-kupában és a Ligakupában diadalmaskodott. A legrangosabb európai kupában további két döntőben volt érdekelt a gárdával, amelyet mindkét alkalommal, 2018-ban és idén is elbukott a Real Madriddal szemben. Mané a 2018-as fináléban gólt szerzett.

Az afrikai játékos liverpooli karrierje során 269 tétmérkőzésen 120-szor volt eredményes, és 48 gólpasszt adott – összegzett a Magyar Távirati Iroda.

Mané hároméves szerződést kötött a bajorokkal.

(Borítókép: Sadio Mane az UEFA Bajnokok Ligája döntőjében 2022. május 28-án Párizsban. Fotó: Etsuo Hara / Getty Images)  • Hírek
  • Csok