A Farkasok lettek a főváros urai, megismétlődik a tavalyi finálé

Enthroners 3
2022.07.04. 11:22
Megismétlődik a tavalyi finálé a magyar amerikaifutball-bajnokság kiemelt osztályában (HFL), az alapszakaszgyőztes Fehérvár Enthroners és a rekordelső Budapest Wolves csap össze a július 16-i döntőben.

Az alapszakaszban hibátlan (4–0) fehérváriak sorozatban a harmadik alkalommal készülhetnek az idény záró felvonására, miután az elődöntőben 26–13-ra legyőzték a Miskolc Steelerst.

A nagyszünetig egy-egy futott touchdownt és kimaradt extra pontot (6–6) láthattak a szurkolók, a harmadik negyedben viszont a 2019-es bajnok robbantott, és a negyedik játékrészben kiosztott két Chris Merchant TD-passzal már 26–6-ra vezetett, és bár a Steelers szépített, és kétszer is közel volt az újabb kapaszkodáshoz, ezekkel végül nem tudott élni (26–13).

A másik ágon valóságos interceptionháborút láthattak a szurkolók, a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves csatáján Szabó Tamás négyszer, Tóth Levente kétszer adta el a tojást, a Farkasok pedig a végjátékban futott Danku Dávid-touchdownnal múlták felül ellenfelüket (14–21).

Így 2021-hez hasonlóan Fehérvár Enthroners – Budapest Wolves-döntőt rendeznek (július 16-án, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban), tavaly a fővárosiak 18–7-re legyőzték az akkor címvédő riválisukat, így hetedik Hungarian Bowl-sikerüket aratták.

A Farkasok döntőbe jutása azért is kiemelendő, mivel május végén sérülés miatt elveszítették irányítójukat, Bencsics Márkot – az ő helyét vette át a rekordbajnok kezdőjében Tóth Levente. 

HFL
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners (1.) – Miskolc Steelers (4.) 26–13
Budapest Cowbells (2.) – Budapest Wolves (3.) 14–21

A DÖNTŐBEN (július 16.)
Fehérvár Enthroners (1.) – Budapest Wolves (3.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

(Borítókép: Magyar Amerikaifutball-szövetség)