Ádám Martin a dél-koreai bajnokságnál is magasabb szintre lépne pályafutása során

2022.08.15. 15:18
Ádám Martin szerint jó ütemben halad beilleszkedése az Ulsan Hyundai labdarúgócsapatánál, amelynél szerinte képes lehet annyit fejlődni, hogy még egy fokkal feljebb lépjen.

A válogatott támadó nyáron az élvonal gólkirályaként igazolt Paksról a dél-koreai bajnokságban listavezető együtteshez. A közmédiának hétfőn elmondta: egyelőre rövid időt töltött új állomáshelyén, de azt már látja, hogy tempóban, erőnlétben, agresszivitásban a magyar futballnál előrébb járnak. Ennek köszönhetően – reményei szerint – a csapat sikeres szereplése mellett ő is képes lesz még fejlődni, különösen erőnlétileg.

Amennyiben itt jól sikerülnek a dolgaim, lesz még egy lépés feljebb a karrieremben. Meglátjuk, hogy sül el a dolog

– nyilatkozta a 27 éves futballista.

A támadó pályafutása során először játszik légiósként, így nem tudta, mi vár rá külföldön. Ráadásul a már javában zajló dél-koreai bajnokság közben érkezett új csapatához. Kiemelte: 

csapattársai jól fogadták, viszont a beilleszkedését még közel sem tekinti véglegesnek.

Ádám Martin szombaton második mérkőzésén lépett pályára az Ulsan Hyundaiban, és először volt eredményes. A csatár góllal és gólpasszal járult hozzá a Tegu felett aratott 4–0-s hazai győzelemhez.

Négyen vagyunk külföldiek a csapatban, mindannyian támadók, nyilván tőlünk várják a befejezéseket, a gólpasszokat, a gólokat, hogy a különbséget jelentsük. Ezen a meccsen pont mind a négyen rúgtunk gólt, ami jó

– mondta.

Éllovas csapatának egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a célja, és a kupagyőzelem, utóbbitól elődöntősként már karnyújtásnyira van.

(MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel