A pocsék rajt miatt menesztették Gulácsi Péterék edzőjét – hivatalos

rb leipzig
2022.09.07. 10:03 Módosítva: 2022.09.07. 10:37
Reggel még arról számolt be az MTI, hogy egyre bizonytalanabb a helyzete az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján Domenico Tedescónak, nem sokkal később pedig menesztették is a gyenge eredmények miatt.

A 36 éves tréner tavaly decemberben megmentőként érkezett a lipcsei együttes élére, és a 11. helyről sikerült is alakulatával BL-indulást érő negyedik helyre felkapaszkodnia, illetve megnyerte a Német Kupát.

Az új szezonban azonban megint várakozáson alul szerepel a csapat, melynek tagja Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is: öt forduló után ismét csak a 11. a Bundesligában, ráadásul szombaton 4–0-ra kapott ki Frankfurtban, és erre következett a hazai vereség a BL-ben. Az együttes támadójátéka gyenge, a védelme pedig korántsem olyan stabil, mint korábban.

Nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés után – mondta a vezetőedző az ukránokkal szembeni kudarcot követően. – Nagyjából az tükröződött, amin az elmúlt hetekben átmentünk.

A lipcseieknél Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is a kezdőcsapatban kapott helyet kedden, és éppen a válogatott kapus nagy hibája után – egy kifutásnál rosszul játszotta meg a labdát – került hátrányba a német gárda az első félidőben. A másodikban ugyan a Lipcse – Szoboszlai gólpasszából – egyenlített, ám szinte azonnal újra hátrányba került, majd képtelen volt ismét kapuba találni, míg az ukránok szinte minden lehetőségüket gólra váltották.

A következő ellenfél a Borussia Dortmund lesz a bajnokságban szombaton, és Tedesco egyelőre nem hajlandó időt pocsékolni a pozícióját érintő kérdésekre.

Ezzel egyáltalán nem foglalkozom. Egyszerűen csak csalódott vagyok egy ilyen mérkőzés után. Új nap kezdődik, és már a Dortmundra összpontosítunk

– tette hozzá.

Frissítés: Menesztették Tedescót

A klub szerdai közlése alapján egyelőre nincs meg a szakember utódja, a német sajtó szerint azonban Marco Rose a legnagyobb esélyes.

A 36 éves Tedescónak mindössze 109 nappal a Német Kupa-győzelem után kell távoznia. 

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as szezonját?

(Borítókép: Fantasista/Getty Images)  • Hírek
  • Megtakarítás