16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06. ÉLŐ
Portugália 2
Svájc 0

A Debrecennek majdnem sikerült elszórakoznia négygólos előnyét

2022.10.01. 19:14
A Debrecen házigazdaként 4–3-ra legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában. A Loki kevesebb mint 50 percnyi játék után már négy góllal vezetett, a kispestiek innen tudtak visszakapaszkodni, és szorossá tenni az utolsó 20 percet.

A hajdúságiak új vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics ezen a mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben, s bár sokáig úgy tűnt, könnyed győzelemmel kezdi pályafutását Magyarországon, a végén igencsak izzadnia kellett a sikerért, miként játékosainak is. 

Az első percektől a Debrecen lépett fel támadólag, a hazaiak kifejezetten lendületesen futballoztak, aminek eredményeként negyedóra elteltével vezetést is szereztek. Előnyben sem vett vissza a tempóból a Loki, amely rendre a vendégvédelem mögé tudta játszani a labdát, egy ilyen akció révén Baráth is eredményes volt, majd nem sokkal később Bódi hajszálpontos lövésével eldőlni látszott a találkozó. A kispestiek támadásban semmit nem mutattak az első félidőben, első próbálkozásukra 45 percet kellett várni – tudósított a félidő eseményeiről az MTI.A második játékrész azonnal hazai találattal indult, de ez könnyelművé tette a hajdúsági együttest. A Honvéd bár agresszívabb játékra váltott, ám továbbra is elképzelés nélkül futballozott, mégis szépített a csereként beállt Domingues fejesével.

A mérkőzést az változtatta meg alapjaiban, hogy Samperio büntetőjével és Jónsson szép lövésével három perc alatt egy gólra felzárkózott a fővárosi gárda, amely ettől kezdve egyértelműen irányított.

A kispestiek rohamoztak az utolsó negyedórában az egyenlítésért, volt is lehetőségük, de vagy célt tévesztettek, vagy Gróf védett bravúrosan, így ha nehezen is, de végül otthon tartotta a három pontot a DVSC.

Az Újpest Kisvárda elleni, meglepően könnyed győzelméről itt, a Megyeri úti stadion nem várt vendégéről itt írtunk bővebben!

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ
Debrecen–Honvéd 4–3
 (Do. Babunszki 15., Baráth P. 26., Bódi 32., Lagator 48., ill. Domingues 53., Sampeiro 70. – 11-es, Jonsson 72.)  • Hírek
  • Hírek