16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 2
Ausztrália 1

Eldőlt, mikor és hol műtik meg a térdszalagszakadást szenvedett Gulácsit

GettyImages-1430753210
2022.10.07. 11:49

Szombaton Ausztriába, azon belül is Innsbruckba utazik Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, ahol másnap megműtik a sérült térdét. A 32 éves játékosnak a Bajnokok Ligája hétközi fordulójában, a Celtic ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen szakadt el a térdszalagja. 

A hírt a lipcsei klub hivatalos Twitter-csatornája jelentette be. Az előzetes információk szerint Gulácsi jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el, az ilyen sérülések általában hat-kilenc hónapos felépülési idővel járnak együtt, azaz könnyen lehet, hogy a 2022–2023-as idényben már nem láthatjuk a pályán az 51-szeres magyar válogatottat. 

A Leipzig közleménye szerint a műtét után néhány napot még biztosan Ausztriában tölt a kapus, aki csak jövő hétvégén tér majd vissza Németországba, hogy megkezdje a rehabilitációját. 

A Leipzig Gulácsi nélkül is magabiztosan nyert a Celtic ellen, ezzel kulcsfontosságú pontokat szerezve a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásában. A vezéráldozat azonban fájó lehet, nem csak azért, mert az elmúlt hat idény legbiztosabb pontját vesztette el hosszú időre a német csapat (203 bajnoki a lehetséges 212-ből), hanem mert egy teljesen ártalmatlan szituációban, egy passz után történt a baj. 

A lefújás után a szintén Lipcsében légióskodó Szoboszlai Dominik – aki gólpasszt jegyzett a mérkőzésen – Gulácsi Péter szerelését magasba tartva ünnepelte a győzelmet.

A Leipzig posztja a „Térj vissza még erősebben!” jókívánsággal zárul. 

(Borítókép: Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát hordágyon viszik el, miután súlyos sérülést szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott RB Leipzig – Celtic Glasgow-mérkőzésen Lipcsében 2022. október 5-én. Fotó:   Martin Rose / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek