A Vidi legendás kapusát gyászolja a székesfehérvári labdarúgás

2022.10.29. 13:51
84 esztendős korában meghalt a székesfehérvári labdarúgás ikonikus alakja, a többi között a Videoton történetének első NB I-es mérkőzésén is szereplő Tímár Mihály. A játékos a hetvenes évek elejéig volt aktív, és a piros-kékek színeiben csupán két kapus büszkélkedhet nála is több, kapott gól nélkül lehozott meccsel.

A Vidi történetének legnagyobb alakjai közé tartozik Tímár Mihály – írja búcsújában a Mol Fehérvár FC hivatalos honlapja. Az egykori kapus 1938. március 13-án született Székesfehérváron. 21 éves korában a feloszlott Petőfiből került át, és onnantól több mint tíz éven keresztül Varga Józseffel együtt felváltva védte a piros-kékek kapuját.

182 bajnoki fűződik a nevéhez, amiből 29-et az NB I-ben játszott – többek között a klub történetének első élvonalbeli meccsén is ő védte a Vidi kapuját. Kétszeres másodosztályú bajnok, aki még az 1970–71-es idényt is vállalta, bár pályára már nem lépett, inkább kapusedző-játékosként mentorálta Magyar Gábort és Szabó Istvánt. 

Tímár nem kis dologként azzal büszkélkedhetett, hogy a harmadik legtöbb kapott gól nélküli tétmeccsen őrizte a csapat kapuját.

Amikor nem volt élvonalbeli játékos, a Videoton-gyárban dolgozott, így tett visszavonulása után is évtizedeken át. Halála napjáig Székesfehérváron élt, legutóbb néhány hete a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést tekintette meg a helyszínen – idézte fel a klubhonlap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport