A németek középpályása nem keni a spanyolokra a vb-kudarcot

32X83EC-highres
2022.12.02. 00:18
Érthetően rendkívül csalódottak voltak a német futballisták a csoportkör zárófordulóját követően, miután az együttes hiába verte meg remek hajrával 4–2-re Costa Ricát, így is búcsúzott a katari világbajnokságtól.

A továbbjutásról lecsúszó nationalelf játékosainak döntő többsége megállni sem kívánt az interjúfolyosón az újságírói kérdések miatt, Antonio Rüdiger volt az első úttörő, aki azt gyorsan elmondta, hogy nehéz feladat elfogadni, hogy kiestek, és reményét fejezte ki, hogy az együttes a jövőben jobban szerepel majd.

Ilkay Gündogan viszont már szánt két percet az idejéből arra, hogy a nemzetközi médiának feleljen.

„Természetesen csalódottak vagyunk, sajnos nem tudtuk tudásunk legjavát nyújtani a három mérkőzés során, úgyhogy képzelhetik, hogy ez rendkívül csalódást keltő a számunkra” – kezdte a találkozót követően Gündogan, akit a hazai rendezésű 2024-es Európa-bajnoksággal kapcsolatban is faggattak.

„Ennyire közel a mostani meccshez nehéz erről beszélni. Természetesen fontos, hogy Németországban rendezik a viadalt, és ez egy lehetőséget ad számunkra, de őszintén szólva nem nagyon gondolkodtam ezen. A mai meccs és az előző két összecsapás után érthetően most szomorúak vagyunk” – vélekedett a Manchester City 32 éves játékosa.

A 66-szoros válogatott középpályásnak néhány kollégával egyszerre tettük fel a mindenkit érdeklő kérdést: mit gondol arról, hogy a spanyol válogatott vereséget szenvedett Japántól, ezzel elütötte a továbbjutás esélyétől a németeket – illetve, hogy ezzel a marokkóiak elleni nyolcaddöntőre készülhet a 2010-es győztes, nem a horvátokkal találkozik a legjobb 16 között.

Nem tudom, nem láttam a meccset. Úgy érzem, hogy talán a Japán elleni első meccsen múlt a továbbjutásunk. Nehéz magyarázatot találni, nagyon messze voltunk attól, amit el szerettünk volna érni. De őszintének kell lennünk magunkkal szemben, sok minden hiányzott a játékunkból, és végül a szükséges minőség sem volt meg a továbbjutáshoz. Ezen a három meccsen nem tudtuk azt a futballt nyújtani, amire képesek vagyunk. Tudjuk, hogy tehetséges, szépreményű együttesünk van, de nem tudtunk csapatként megfelelően teljesíteni

– zárta gondolatait a nyitómeccsen a japánok ellen vezető gólt szerző futballista.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
E CSOPORT, 3. FORDULÓ
Costa Rica–Németország 2–4 (Tejeda 58., Vargas 71., ill. Gnabry 10., Havertz 73., 85., Füllkrug 91.)
Japán–Spanyolország 2–1 (Doan 48., Tanaka 51., ill. Morata 12.)
A csoport végeredménye: 1. Japán 6 pont (4–3), 2. Spanyolország 4 (9–3), 3. Németország 4 (6–5), 4. Costa Rica 3 (3–11)  

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: J elcin Tejeda és a német játékos Ilkay Gündogan a 2022-es katari világbajnokság Costa Rica–Németország E csoportjában rendezett labdarúgó-mérkőzésen 2022. december 1-jén. Fotó: Karim Jaafar / AFP)  • Hírek
  • Bankszámla