Messi és C. Ronaldo reklámja egy valódi Carlsen−Nakamura-parti

GettyImages-1237472308
2022.11.20. 15:50
Könnyen minden idők legtöbbek által megnézett és megosztott reklámja lehet az a Louis Vuitton-hirdetés, amelyen az utóbbi két évtized, de lehet, hogy minden idők két legnagyobb labdarúgója, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sakkozik a világmárka bőröndjének tetején. Nos, a felvétel nem trükk, a két zseni valóban leült egymással sakkozni, és az állás egy öt évvel ezelőtti emlékezetes partit örökít meg.

Akárkivel beszéltem eddig, mindenki esküdött rá, hogy trükkfelvételről van szó, nem ült le egymással sakkozni Lionel Messi és Cristiano Ronaldo az egy napja egy számítógépes vírus gyorsaságával terjedő Louis Vuitton-reklámon. Csakhogy közben kiderült, hogy a két zseni (nem sakk-, hanem futballzseni) valóban teljes életnagyságban vállalta a táskás cég reklámfelvételét, amit napjaink talán legjobb és leghíresebb fotósa, Annie Leibovitz készített el. 

A bőrönd, ahogy azt az Index is megírta, vélhetően az a táska, amelyikben a 2018-as oroszországi világbajnokságon bemutatták a vb-trófeát. 

A reklámot megjelenése után mindkét labdarúgó megosztotta, és pillanatok alatt 50 millió like-ot kapott a fotó. 

Íme tehát a táska, amelyben négy éve a világbajnoki trófeát őrizték, és ami most sakkasztalként funkcionált.

Aztán időközben az is kiderült, hogy a fotón látható állás egy olyan sakkpartiból való, amelyet öt évvel ezelőtt a világ két vezető nemzetközi nagymestere, a világbajnok Magnus Carlsen és Hikaru Nakamura váltott egymással. A mérkőzés egyébként döntetlenül végződött, Carlsen (Ronaldo) vezette a világos, Nakamura (Messi) a sötét bábokat. 

Magnus Carlsen meg is osztotta a partit...

És végül a reklám videója, a kommentárokkal:

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti az összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Hikamu Nakamura és Magnus Carlsen. Fotó:  Foto Olimpik / NurPhoto / Getty Images)

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM