16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

12 játékos is kevés volt az ausztráloknak Franciaország ellen

2022-11-22T191816Z 1297901574 UP1EIBM1HMEB2 RTRMADP 3 SOCCER-WOR
2022.11.23. 17:00
Elképesztő játékvezetői figyelmetlenség színezte a keddi Franciaország–Ausztrália mérkőzést a katari labdarúgó-világbajnokságon. A 73. percben, a negyedik francia gól után két játékost cserélt be az ausztrál edző, de csak egy ment le a pályáról, és egy darabig 12 ausztrál labdarúgó futballozott 11 francia ellen. Még szerencse, hogy akkor már 4–1 volt már az állás a franciák javára, mi több, hamarosan felfigyelt a játékvezetői stáb a rendellenességre.

A rendkívüli eseményre Subas Humagain nepáli fotós figyelt fel, illetve ő örökítette meg, hogy a D csoport Franciaország–Ausztrália mérkőzésének 73. percében egy darabig 12 sárga mezes ausztrál játékos volt a pályán, márpedig a labdarúgás szabálykönyve úgy rendelkezik, hogy egy csapatból egyszerre legfeljebb tizenegyen lehetnek a játéktéren.

Történt, hogy a 70. percben Kylian Mbappé megszerezte a franciák negyedik gólját, ezzel érdemben eldöntve a mérkőzést. Graham Arnold, az ausztrálok szövetségi kapitánya a 72. percben kettős cserét eszközölt, és jelezte Salima Mukasangánál, a negyedik játékvezetőnél (aki ruandai és hölgy), hogy beküldi a pályára Garang Kuolt és Awer Mabilt Riley McGree és az egyetlen ausztrál gól szerzője, Craig Goodwin helyére. 

McGree annak rendje s módja szerint le is jött, de Goodwin elfelejtett leballagni a játéktérről, és egy darabig – konkrétan három passz zajlott le az újrakezdés után – tizenkét ausztrál futballista küzdött tizenegy francia ellen. 

Ekkor tűnhetett fel valakinek a játékvezetői stábból, hogy kicsit sokan vannak a pályán, mert valaki rászólt Víctor Gomes dél-afrikai vezetőbíró fülesére, hogy valami nem stimmel. A játékvezető megszámolta az ausztrálokat, konstatálta, hogy tizenketten vannak, Goodwin lement a pályáról, és újból folytatódott a mérkőzés.

Még szerencse, hogy nem a franciák voltak többen a kelleténél, mert akkor talán még óvtak is volna az ausztrálok, mondván, hogy azért kaptak ki, mert néhány másodpercig emberhátrányban küzdöttek... 

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
D CSOPORT, 1. FORDULÓ
Franciaország–Ausztrália 4–1 
(Rabiot 27., Giroud 32., 71., Mbappé 68., ill. Goodwin 9.)
A csoport másik meccsén
Dánia–Tunézia 0–0

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti az összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Craig Goodwin 2022 11 22-én. Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters)  • Tippek
  • Hírek