új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 33. percben büntetőt kaptak a németek, miután a japán kapus buktatta David Raumot. A tizenegyest IlkayGündogan értékesítette, 1–0 Németország javára.

  • Tiltakozásának adta jelét a német válogatott a Japán elleni mérkőzésen, miután több játékos is szivárványszínű cipőben lépett pályára, illetve a találkozót megelőző csapatfotón valamennyien eltakart szájjal pózoltak.

    A német labdarúgó-válogatott Twitter-oldalán felhívták rá a figyelmet, hogy ez nem politikai üzenet, viszont az emberi jogi kérdések nem alku tárgyai.

    Ha megtagadják tőlünk a karszalag viselését, az olyan, mintha a szólásszabadságot tagadnák meg tőlünk. Kiállunk az álláspontunk mellett

    – írták közösségimédia-oldalukon.

  • A katari oktatási intézmények jelenleg zárva tartanak, így a világbajnokság idején a lurkók is nézhetik a meccseket. A tanítási időszak ezúttal korábban kezdődött el, hogy a szünetet meg lehessen oldani – tudtuk meg egy helyi tanulótól.

  • Cristiano Ronaldo nem vett részt Portugália utolsó sajtótájékoztatóján, mielőtt csütörtökön a luzitán nemzeti együttes Ghána ellen megkezdi a világbajnoki szereplést.

    Mint ismert, Cristiano Ronaldo távozását kedden jelentette be a Manchester United. A támadó vélhetően nem most nem kívánt válaszolni a viharos szakításra vonatkozó kérdésekre.

  • Ön szerint mi lesz a Németország–Japán mérkőzés végeredménye?

  • Jan Vertonghen azt mondta, hogy „fél kifejteni a véleményét” a katari labdarúgó-világbajnokságot körbelengő diszkriminációs kérdésekről, mert attól tart, hogy az őszintesége miatt eltiltják a tornán való játéktól.

    Belgium egyike annak a nyolc nemzetnek, amely kiállt a szivárványos karszalag pályára vitele mellett – ami a homoszexualitás társadalmi befogadását hivatott elősegíteni –, de a FIFA ezt megtiltotta, és jelezte, hogy sárga lapot kapnak azok a játékosok, akik nem tesznek eleget a döntésnek.

    A FIFA késői utasítása nyomán a „Love” szót is eltávolították a belga mezről, állítólag azért, mert az a híres Tomorrowland zenei fesztiválra utal, ami kereskedelmi konfliktust okoz, írja az Eurosport.

    A szerdán megrendezésre kerülő Belgium–Kanada-mérkőzés előtt Vertonghen így nyilatkozott: „Félek, hogy a véleményem miatt eltiltanak a játéktól. Ez olyasmi, amit még soha nem tapasztaltam a futballban, és nem akarom újra átélni, ez nagyon nem jó. Ellenőrzés alatt állunk. Inkább csendben maradok, mert a kezdőcsapat tagja szeretnék lenni a kezdőrúgásnál.”

  • Hansi Flick német szövetségi kapitány kijelölte kezdőcsapatát a Japán elleni mérkőzésre: Neuer–Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum–Kimmich, Gündogan–Gnabry, Havertz, Musiala – Müller.

    Érdekesség, hogy az 1958-as világbajnokság óta nem lépett pályára annyira fiatal játékos, mint Jamal Musiala. A Bayern München támadója 19 évesen és 270 naposan játszik ma.

    A találkozó 14 órakor kezdődik.

  • A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese gól nélküli döntetlent játszott Marokkóval az F csoport nyitómérkőzésén. 

    Összefoglalónkat itt olvashatja el.

  • Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem fulladt tragédiába Argentína és Szaúd-Arábia keddi csoportmérkőzése. A 2–1-re meglepetésre győzedelmeskedő szaúdiak védője, Jasszer el-Sahranit ugyanis a rendes játékidő utolsó percében hatalmas lendülettel ütközött össze a válogatott kapusával, aki a térdével pont a fején találta el a védőt.

    A játékos az eszméletét is elvesztette, csak hosszú ápolást követően, hordágyon hagyhatta el a pályát.

    Az ütközést követően azonnal a dohai kórházba szállították, amelyet a szaúdi válogatott közleménye szerint ma már el is hagyott, hogy hazautazva Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban essen át az orvosok által előírt műtéteken és kezeléseken.  

    Imádkozunk a játékos biztonságáért és egészségéért

    – zárul a csapat közleménye. 

    Az ütközésről készült képsorokat alább láthatja, megtekintését azonban csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

  • Túl sok minden nem történt a nap első mérkőzésének első félidejében. Egy felejthető játékrészt követően: Marokkó–Horvátország 0–0.

  • A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított Ecuador ellen a szurkolók homofób megnyilvánulása miatt.

    A FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított az Ecuadori Labdarúgó-szövetség ellen az ecuadori szurkolók skandálása miatt 

    – közölte a testület a fegyelmi kódex 13. cikkére hivatkozva kedden késő este. 

    Az internetet egyébként bejárta az a videó, amelyen az látható és hallható, hogy az ecuadoriak a Katar elleni nyitómérkőzés közben a Sört akarunk! rigmust kiabálták.

    A dél-amerikaiak legközelebb pénteken, a hollandok ellen lépnek pályára.

  • Katarban jelenleg mintegy 28 fokos hőmérséklet van, miközben hét ágra süt a nap, szóval érződik ez bőven harmincnak is. 

    Kedden volt az első alkalom ettől függetlenül, hogy az ember kb. egyáltalán nem fázott, hiszen a zárt tereken, de még a stadionokban is olyan masszívan megy a klíma, hogy a kinti viszonyokhoz öltözőnek magára kell aggatnia inkább még egy ruhadarabot.

    Tegnap viszont mintha változtattak volna ezen a szokáson, és már a Franciaország–Ausztrálián is ideális körülmények uralkodtak.

  • Csak egy német labdarúgó található Lothar Matthäus világbajnoki álomcsapatában.

    A 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember a Sport Bild napilapban közölte azt a névsort, amelyet a katari vb-keretekből állított össze. Hazájának legjobbjai közül érdekes módon csak Joshua Kimmichet jelölte a legjobb 11-be.

    A korábbi magyar szövetségi kapitánynál a kapuban a belga Thibaut Courtois áll, a hátvédsort a kanadai Alphonso Davies, a holland Virgil van Dijk, az argentin Cristian Romero és a marokkói Asráf Hakimi alkotja, előttük Kimmich, a belga Kevin De Bruyne és az argentin Lionel Messi szerepel, a gólszerzést pedig a brazil Vinícius Júniorra, a lengyel Robert Lewandowskira és a francia Kylian Mbappéra bízná, írja az MTI.

  • Lionel Messi megszólalt az argentinok nyitómeccsét követően, a támadó nem keresett kifogásokat csapata csalódást keltő szereplése miatt.

    Mint ismert, Argentína kedden hatalmas meglepetésre 2–1-re kikapott a sokkal esélytelenebbnek tartott Szaúd-Arábiától. Az első félidőben az argentinok nagy fölényben játszottak, a vezetést is megszerezték, a szünet után viszont már nem tudtak betalálni a feljavuló ellenfél kapujába.

    „Amikor az ellenfél fordított, fejben kicsit szétestünk, kétségbeesetten járattuk a labdát. Nem tett jót nekünk, hogy korán betaláltunk, összezavart minket az, hogy gyorsan előnybe kerültünk. Tudtuk, hogy az első meccsen elmaradhatunk a csúcsformánktól, és sajnos tényleg nem tudtuk kihozni magunkból a legjobbat. A csapatot megviselte a vereség, bíztunk benne, hogy egy jó eredménnyel tudjuk kezdeni a tornát, ami megnyugtat minket” – idézte Messit a Marca.

    „Most össze kell kapnunk magunkat, a következő körben megpróbáljuk legyőzni Mexikót. A szurkolóinknak hinniük kell abban, hogy ez a csapat nem hagyja őket cserben” – tette hozzá a PSG csillaga.

  • A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a Sportdöntőbíróság elé citálja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) a One Love karszalag betiltása miatt – írja a Sky News.

    A DFB felszólította Manuel Neuer csapatkapitányt, hogy a szerdai, Japán elleni mérkőzésen ne viselje a szivárványszínű karszalagot a katari világbajnokságon, aminek a hírek szerint nem örült a Bayern München klasszis kapusa.

    A FIFA korábban arra figyelmeztette a szövetségeket, hogy „súlyos” sportszankciókkal kell szembenézniük, ha megszegik a versenyszabályokat azzal, hogy megengedik a kapitányuknak, hogy viselje a sokszínűséget és befogadást hirdető karszalagot.

    Ha a CAS gyors döntése a szövetségeknek ad igazat, akkor Neuer akár már a vasárnapi, Spanyolország elleni második csoportmérkőzésen magára húzhatja a karszalagot, amivel a diszkrimináció ellen üzennének a játékosok Katarban, ahol a homoszexualitás illegális.

    A DFB kedden elvesztette egyik kereskedelmi partnerét, amikor a REWE német szupermarketlánc felbontotta szponzori szerződését a karszalagos vita miatt.

  • Egyelőre nem biztos, hogy az angol labdarúgó-válogatott első számú támadója, Harry Kane pénteken pályára lép az Egyesült Államok ellen a katari világbajnokságon, miután hétfőn összeszedett egy kisebb sérülést.

    A 29 éves játékos két gólpasszt jegyzett az Irán ellen aratott 6–2-es győzelem alkalmával, de nem játszotta végig a mérkőzést, a második félidő elején ugyanis kapott egy rúgást a jobb bokájára, ezt követően fájdalmas arccal lenn maradt a gyepen. Az ápolás után folytatta a játékot, de a csapatkapitány aztán a 76. percben sántikálva elhagyta a pályát.

    Az Angol Labdarúgó-szövetség másnap még nem nyilatkozott Kane állapotáról, de úgy tudni, hogy a csatár az Egyesült Államok elleni összecsapás előtt átesik egy vizsgálaton. Lehet, hogy megkapja az orvosoktól az engedélyt a játékra, de Gareth Southgate szövetségi kapitány ez esetben is dönthet úgy, hogy elővigyázatosságból pihenteti az egyik legfontosabb játékosát.

    Amikor a csatárt arról kérdezték a lefújás után, hogy Anglia az első meccsen nem az ő góljaira támaszkodik, így válaszolt: „Örülök ennek, gólokra van szükségünk, hogy bármelyik nagy tornán messzire jussunk, nem elég egy embertől várni a találatokat”.

  • A Franciaország–Ausztrália találkozó (4–1) 13. percében kellett lecserélni Lucas Hernándezt, aki a francia szövetség hivatalos tájékoztatása szerint szalagszakadást szenvedett. 

    Mindez azt jelenti, hogy a Bayern München védőjének nemcsak a világbajnokság, hanem a szezonja is véget ért. 

    A franciáknál sérülés miatt Paul Pogba, N'Golo Kanté, Christopher Nkunku, Karim Benzema és Presnel Kimpembe is kénytelen volt kihagyni a katari világbajnokságot.

  • Kedden Szaúd-Arábia hatalmas meglepetésre legyőzte a favorit Argentínát. A papírforma szerint szerdán Horvátország, Németország, Spanyolország és Belgium az esélyes, de vajon lesz-e meglepetés?! 

    Ön szerint melyik válogatott okozhat meglepetést a negyedik játéknapon?

  • Továbbra is téma a külföldi sajtóban, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megtiltotta a csapatkapitányoknak, hogy szivárványos karszalagot viseljenek a mérkőzéseken. 

    A FIFA Helle Thorning-Schmidt korábbi dán miniszterelnöknél is kihúzta a gyufát, a politikus ezért szivárványos ruhában jelent meg a keddi Dánia–Tunézia (0–0) mérkőzésen. 

    Thorning-Schmidt Gianni Infantino FIFA-elnökkel is találkozott, szintén ebben a ruhában.

  • A tegnapi nap legfontosabb történései egy helyen, itt!

  • Jó reggelt kívánunk, tartsanak velünk ma is! 

    A világbajnokság negyedik napjának mérkőzései:

    • 11.00: Marokkó–Horvátország
    • 14.00: Németország–Japán
    • 17.00: Spanyolország–Costa Rica
    • 20.00: Belgium–Kanada