16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Katar az újabb példa, Cristiano Ronaldo képtelen arra, mint Lionel Messi

63A8545
2022.11.23. 13:31
Szaúd-Arábia minden idők egyik, ha nem a legnagyobb meglepetés-eredményét hozta össze a világbajnokság történetében. De milyen hatással lesz ez az előzetesen favoritnak kikiáltott argentinokra? Mire építhetnek, és mit kell gyorsan elfelejteniük Lionel Messiéknek, ha sokáig versenyben akarnak maradni? A franciák számára sem indult jól a torna, végül mégis igazi erődemonstrációt tartottak Ausztrália ellen. Lehet, hogy a csapatnak még jót is tett Karim Benzema utolsó pillanatokban történt kiválása? Ez itt a Sportcast Vb Extra második epizódja Zombori Zalán válogatott labdarúgóval, sportmenedzserrel és Huber Tamással, az Index sportrovatának vezetőjével.

Az epizód tartalmából ajánljuk…

  • Olivier Giroud, a jó bor: a 36 éves csatár remekül passzol a francia válogatott támadógépezetébe, elmondjuk, miért lehetnek vele még jobbak is Didier Deschamps-ék, mint az aranylabdás Benzemával.
  • Az argentin sajtó máris temeti Lionel Messiéket, de mi vezetett a vb-történelem egyik legmeglepőbb vereségéhez? A szerencse? A videobíró? Hervé Renard eddig kevéssé ismert zsenialitása? S vajon megismételheti-e a bravúrt Szaúd-Arábia a lengyelek vagy a mexikóiak ellen?
  • Guillermo Ochoa igazi legenda: a veterán mexikói kapus Európában nem sok sót evett meg, a világbajnokságokon azonban rendre tündököl. Tényleg olyan borzalmas teljesítményt nyújtott anno Franciaországban? 
  • A portugálok csak 24-én rajtolnak, de már most rivaldafénybe kerültek, miután Cristiano Ronaldo és a Manchester United szerződésbontása a vb alatt lett hivatalos. Az egész sztori csak újabb bizonyítéka annak, hogy a portugál nem tud megbirkózni az öregedéssel? 
  • Aissa Laidouni meccs embere lett a világbajnokságon! A Ferencváros légiósa a többi között 82 százalékos passzhatékonyságot ért el és 84 százalékban nyerte a párharcait a dánokkal szemben. Mennyit számíthat egy ilyen díj, és az FTC-nél őszintén örülnek-e neki? 

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti az összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép:  Zombori Zalán. Fotó: Nagy Tamás / Index)  • Tippek
  • Hírek