új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Délelőtt azt kérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük melyik két csapat jut tovább a C, illetve D csoportból? 

    Ennyire egyértelmű lesz?

    Ön szerint melyik két csapat jut tovább a C csoportból?

    Ön szerint melyik két csapat jut tovább a D csoportból?

  • Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közös pályázatot készül benyújtani a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

    A szándékról Ahmed al-Khatib szaúdi idegenforgalmi miniszter nyilatkozott.

    „Rijád vizsgálja az együttes kandidálás kérdését” – mondta a miniszter. Hangoztatta, hogy mindhárom ország jelentős összegeket fordít az infrastruktúra és a sportlétesítmények fejlesztésére, és készen állnak a tornára. A miniszter szerint 2030-ra a szaúdi királyságban lesznek a világ legjobb futballstadionjai és szurkolói zónái.

    A Katarban jelenleg zajló vb után 2026-ban az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen lesz házigazdája a sportági csúcseseménynek.

  • 1872-ben ezen a napon csapott össze Skócia Angliával, ez volt minden idők első hivatalos, válogatottak közötti futballmérkőzése. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy korabeli belépővel – amelynek ára egy schilling volt – emlékezett meg a jeles alkalomról.

  • A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a németekhez hasonlóan a szenegáli válogatottat is megbüntette, amiért az Ecuador elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte – írja az MTI. Bővebben itt!

  • Kedden este Marcus Rashford duplázott, a Manchester United támadója pedig góljai után az égre mutatott.

    A találkozó után elárulta, miért. 

    Néhány napja veszítettem el egy rákos barátomat. Nagyszerű ember volt.

  • Áll a bál a belgáknál – nem is csoda, hiszen a válogatott pocsék teljesítményt nyújt Katarban, Marokkó 2–0-ra győzte le a csapatot. 

    A találkozó után olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a csapategység megromlott, néhány kulcsjátékos pedig összeszólalkozott az öltözőben. 

    Thibaut Courtois, a válogatott kapusa kemény szavakat fogalmazott meg az esettel kapcsolatban:

    Az a probléma, hogy amit a sajtóban írnak, nem teljesen igaz. Ki hozta nyilvánosságra? Nem tudjuk, de ha kiderül, az lesz az utolsó napja a válogatottban

    – fogalmazott a Real Madrid kapusa. 

  • Korábban beszámoltunk arról, hogy jóval kevesebben nézik a német válogatott mérkőzéseit a televízióban Németországban, mint a korábbi világbajnokságon. 

    Most a YouGov készített egy reprezentatív felmérést, amelyből kiderül, hogy a németek 37 százaléka szeretné megnézni a Nationalelf csütörtöki, Costa Rica elleni mérkőzését. 

    Összehasonlításképpen: a Japán elleni találkozó előtt a válaszadók 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kíváncsi a mérkőzésre. 

  • A walesiek felett aratott 3–0-s siker után a két gólt szerzett Marcus Rashfordot méltatta Gareth Southgate, a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott angol válogatott szövetségi kapitánya.

    Bővebben itt!

  • A légkondicionálás betegíti meg a játékosokat? 

    Annak érdekében, hogy elviselhető legyen a hőség Katarban, a szállodákban és a stadionokban is légkondicionáló berendezés működik. 

    Nemrég arról számoltunk be, hogy Neymar azért nem volt ott a lelátón a Svájc elleni mérkőzésen, mert belázasodott, kissé megbetegedett.

    Antony, a brazilok szélsője most az ESPN-nek arról beszélt, hogy a mesterséges hideg levegő okozhatta a bajt a Selecao háza táján.

    A klíma az oka. Nemcsak nekem, hanem más játékosnak is fájt a torka, és köhögtünk

    – fogalmazott a Manchester United futballistája.

  • Carlos Queiroz, az iráni válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata legalább egy pontot és így továbbjutást érdemelt volna, kollégája, Gregg Berhalter, az 1–0-s sikerrel nyolcaddöntős amerikaiak szakvezetője ugyanakkor úgy látta, tanítványai rászolgáltak teljesítményükkel a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második helyére a két csapat kedd esti összecsapásán.

    Részletek itt!

  • Didier Deschamps francia szövetségi kapitány több játékost is pihentethet a Tunézia elleni csoportmeccsen.

    A L’Équipe szerint Camavinga, Fofana, Coman és Thuram is kezdhet, a gólkirályjelölt Kylian Mbappé pedig pihenhet. 

    A franciák minden bizonnyal vasárnap lépnek pályára a nyolcaddöntőben.

  • Marcus Rashford kedden duplázott Wales ellen, korábban pedig az Irán elleni találkozón is betalált, így 1966 után ő az első Manchester United-játékos, aki legalább három gólt szerez egy világbajnokságon. 

    Akkor ez Bobby Charltonnak sikerült.

  • A szenegáli labdarúgó-válogatott a korábbi kiváló középpályás, Papa Bouba Diop emlékének ajánlotta Ecuador elleni győzelmét a katari világbajnokságon.

    Szenegál kedden 2–1-es sikert aratott Ecuador felett az A csoport zárófordulójában, így második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A nyugat-afrikai válogatott csapatkapitánya, Kalidou Koulibaly döntötte el a találkozót, és a mérkőzés után meghatódva elmondta, hogy Papa Bouba Diop családjának ajánlják a győzelmüket.

    Azt akartuk, hogy büszke legyen ránk és tisztelegni szerettünk volna az emléke előtt. Miatta kezdtem el álmodozni kisfiúként a futballról

    – mondta a 31 éves játékos, aki Diop legendás góljára utalt, amellyel a szenegáli válogatott húsz éve 1–0-ra legyőzte a címvédő Franciaországot a dél-koreai, japán közös rendezésű vb nyitómérkőzésén, ezt követően pedig nemzeti hősként ünnepelték hazájában.

    Papa Bouba Diop 2020-ban, mindössze 42 esztendősen súlyos betegséget követően (amiotrófiás laterálszklerózis, ALS) hunyt el.

    Szenegál diadalával biztossá vált, hogy dél-amerikai ellenfelének véget ért a világbajnokság. Gustavo Alfaro, az ecuadori szövetségi kapitány dühösen nyilatkozott a kiesést jelentő vereséget követően.

    „Nagyon fájó ez a kudarc, mindenkinek fáj” – mondta a 60 éves argentin szakember.

    „Figyelembe kell vennünk, hogy jól játszottunk és ezt kell magunkkal vinnünk. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat még vissza fog vágni a jövőben.”

  • Saját kezében a sorsa az argentin válogatottnak, amely akár egy döntetlen esetén is búcsút inthet a tornának.  

    Fontos, hogy azonos pontszám esetén először a gólkülönbség rangsorol, utána a több szerzett gól, majd az egymás elleni eredmény.

    Így áll jelenleg a C csoport:

    1. Lengyelország 4 pont (+2)
    2. Argentína 3 pont (+1)
    3. Szaúd-Arábia 3 pont (–1)
    4. Mexikó 1 pont (–2)

    20.00: Lengyelország –Argentína
    20.00: Szaúd-Arábia –Mexikó

    Ön szerint melyik két csapat jut tovább a C csoportból?

    A D csoportban Franciaország már biztosan továbbjutó, minden bizonnyal az Ausztrália–Dánia-találkozón dől el, hogy melyik válogatott lép tovább a kvartettből a regnáló világbajnok mellett.

    Így áll jelenleg a D csoport:

    1. Franciaország 6 pont (+4)
    2. Ausztrália 3 pont (–2)
    3. Dánia 1 pont (–1)
    4. Tunézia 1 pont (–1)

    16.00: Ausztrália–Dánia
    16.00: Tunézia–Franciaország 

    Ön szerint melyik két csapat jut tovább a D csoportból?

  • Az amerikai válogatottat a góljával továbbjuttató Christian Pulisic az Irán elleni találkozó első félidejének utolsó perceiben sérült meg, a szünetben le is cserélték és kórházba szállították kivizsgálásra. 

    A Chelsea támadója az Instagram-oldalán üzent a társaknak és a szurkolóknak (még a kórházból), elmondása szerint készen áll a szombati nyolcaddöntőre. 

    A válogatott tájékoztatása szerint a 24 éves játékos medencezúzódást szenvedett, és már vissza is tért a csapat bázisára. 

    Az amerikai együttes szombaton 16 órakor Hollandia ellen lép pályára a nyolcaddöntőben.

  • A francia Stéphanie Frappart lesz az első női vezetőbíró, aki férfi labdarúgó-világbajnoki mérkőzésen fog dirigálni.

    A nemzetközi szövetség (FIFA) a katari vb-n a csütörtöki Costa Rica–Németország-összecsapást bízta Frappart-ra. Segítői is nők lesznek: a brazil Neuza Back, valamint a mexikói Karen Díaz Medina – írja az MTI.

    Frappart pályafutása során sok férfi találkozót vezetett már, és tagja volt a tavalyi Eb-keretnek is, de akkor végül nem kapott meccset. Hazája élvonalában 2019 óta működik közre.

    A FIFA bírói keretében először kaptak helyet nők a jelenleg zajló tornán.

    Frappart mellett a ruandai Salima Mukansanga és a japán Josimi Jamasita vezetőbíró, míg Back és Díaz Medina mellett van még egy partjelző: az amerikai Kathryn Nesbitt.

    „Nem azért vannak itt, mert nők, hanem azért, mert FIFA-játékvezetők, és minden mérkőzésre készen állnak” – mondta Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői bizottságának vezetője még a torna előtt.

  • Jó reggelt kívánunk! 

    Tartsanak ma is velünk, olvassák folyamatosan frissülő hírfolyamunkat! 

    A szerdai program: 
    D csoport
    16.00: Ausztrália–Dánia
    16.00: Tunézia–Franciaország 

    C csoport

    20.00: Lengyelország–Argentína
    20.00: Szaúd-Arábia–Mexikó