új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A katari labdarúgó-világbajnokság hátralévő részét sérülés miatt kihagyni kényszerülő Gabriel Jesus úton van Londonba, írja a Marca. Anglia fővárosában az Arsenal orvosi stábja további vizsgálatoknak veti alá a játékost, hogy a szakértők felállíthassák a saját diagnózisukat. A támadóra várhatóan többhetes kényszerpihenő vár.

  • Egy katari vállalkozó azt állítja, hogy a helyiek lefotózták a Miss Horvátország korábbi győztesét, amikor a hölgy a stadionban sétálgatott lenge öltözékben.

    A közösségi médiában terjedt el egy fotó, amelyen katari férfiak telefonjukkal fotózták Ivana Knollt, miközben a helyére tartott az al-Bajt Stadionban. Knoll, akit sokan a világbajnokság legszexibb szurkolójának tartanak, a horvát színeknek megfelelő, piros-fehér kockás bikinifelsőt és szűk nadrágot viselt.

    A világbajnokság szervezője, Katar, amelyet széles körben bíráltak az emberi jogokért, ragaszkodott ahhoz, hogy a tornára érkező szurkolóknak „tiszteletet kell tanúsítaniuk a helyi kultúra iránt”.

    A világbajnokság előtt a katari idegenforgalmi hatóság arra figyelmeztetett, hogy a férfiak és a nők ruházatának egyaránt fednie kell a vállat és a térdet.

    Az egyik katari férfi viszont megjegyezte, a nézők nem azért vették elő a telefonjukat, hogy megörökítsék a látványt.

    „Nem azért csináltak fotókat, mert tetszett nekik a dolog, hanem azért, mert rosszallták, hogy a hölgy nem tiszteli az öltözködésre irányuló kulturális iránymutatásokat.”

  • A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében a címvédő Franciaország ellenfele a vélhetően Robert Lewandowskival felálló Lengyelország lesz. A francia csapatról több érdekesség is napvilágot látott.

    Először is érdemes Olivier Giroud személyéről beszélni, az AC Milan csatára megdöntheti Thierry Henry gólrekordját a nemzeti csapatban, ha szombaton betalál a lengyelek kapujába. Jelenleg 51-51 góllal vezetik a francia gólszerzők örökrangsorát.

    Hugo Lloris, Franciaország csapatkapitánya ma 142. alkalommal léphet pályára a Les Bleus színeiben, és ezzel beállíthatja Lilian Thuram válogatottsági rekordját. Ezzel persze még mindig jócskán elmarad a Bader Ahmed al-Mutava által tartott FIFA-rekordtól. A kuvaiti támadó már 196 válogatott meccsnél jár, és még mindig aktív.

    Antoine Griezmann is új rekordot állíthat fel vasárnap. Ha pályára lép Lengyelország ellen, az lesz a 71. egymást követő fellépése nemzeti csapatban, ilyen sorozatot korábban egyetlen játékos sem tudott produkálni a francia labdarúgás történetében.

  • Hollandia magabiztos játékkal 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokat szombaton, a világbajnokság kieséses szakaszának első mérkőzésén. A találkozó után sem felejtette el az első gólt szerző Memphis Depay, mit üzentek az NBA-sztárok Hollandiának.

    Charles Barkley és Shaquille O’Neal is arra figyelmeztette az Oranjét, hogy kezdhetnek csomagolni, ugyanis az amerikai csapat át fog gázolni rajtuk.

    Amelyik kutya ugat, az nem harap

    – üzent Twitteren a hollandok tízese.

  • A portugál labdarúgó-válogatott legközelebb hétfőn lép pályára a katari világbajnokságon, Fernando Santos együttese Svájc ellen mérkőzik meg a nyolcaddöntőben. A mérkőzés előtt a szurkolók elmondták, hogy raknák össze a kezdőcsapatot.

    A portugál A Bola közvélemény-kutatásban kérdezte meg olvasóit arról, hogy Cristiano Ronaldo kezdjen-e a Svájc ellen. A válaszadók 70 százaléka nemmel válaszolt erre a kérdésre, írja az Eurosport. Tehát a többség a kispadra száműzné a támadót, akiről nemrég a Manchester United is lemondott.

  • Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott játékosai arra születtek, hogy elviseljék azt a nyomást és feszültséget, amely az olyan kiélezett mérkőzéseken nehezedik rájuk, mint az ausztrál csapat ellen szombaton 2–1-re megnyert nyolcaddöntő a katari világbajnokságon.

    „Ahogy korábban is mondtam, ezek a játékosok ezekre a meccsekre születtek. A szaúdiaktól elszenvedett vereség óta három nagyon intenzív találkozót játszottunk, melyeken a kiesés veszélyével is szembe kellett nézni. A futballistáim viszont képesek megoldani ezt a feladatot” – fogalmazott a 44 éves szakvezető.

    Scaloni úgy vélte, csapata kifejezetten szépen futballozott Ausztrália ellen, de már a következő feladatra, a holland együttesre fókuszál. Ahogy fogalmazott, megtiszteltetés lesz számára az Oranje szövetségi kapitányával, Louis van Gaallal találkozni.

    „Talán nem játszanak olyan szépen, mint a korábbi holland csapatok, de vannak erősségeik, melyeket remekül használnak ki. Egy nagyszerű mérkőzés lesz, de az egyik csapatnak búcsúznia kell majd sajnos” – mondta az ellenfélről Scaloni.

    Az ezredik mérkőzésén eredményes csapatkapitány, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerint a világbajnokságon minden összecsapás nehéz, melyeken csak az számít, hogy a végén sikerült-e nyerni.

    Az ausztrálok szövetségi kapitánya, Graham Arnold a kiesés ellenére nagyon büszke volt a tanítványaira:

    „Remélem, Ausztráliában mindenki elismeri, amit végrehajtottunk itt Katarban. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, és hálás azért az erőfeszítésért, amit értem tettek.” A kétszeres vb-győztes argentinok pénteken játszanak a hollandokkal az elődöntőért, írja az MTI.

  • Joe Biden amerikai elnök bátorító szavakat intézett az amerikai labdarúgó-válogatott tagjaihoz, miután a nemzeti együttes 3–1-es vereséget szenvedett Hollandiától a Katarban zajló világbajnokság nyolcaddöntőjében.

    „Srácok, büszkévé tettetek minket. Felállunk és megyünk tovább leszegett fejjel. Igyunk a fényes jövőre és 2026-ra” – írta Biden, utalva a következő világbajnokságra, amit az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendez 4 év múlva.

  • Louis Van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya puszit adott Denzel Dumfriesnek az arcára, miközben annak örvendezett, hogy Hollandia bejutott a világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

    Később a holland játékosok rendkívül jó hangulatban érkeztek meg a szállodájukhoz, még Van Gaal is táncra perdült és mindenkit megölelt, aki szembejött vele.

  • A nyolcaddöntő harmadik csatája európai belharcot hoz, Franciaország és Lengyelország is úgy jutott tovább, hogy a csoportkör zárásán (érvényes) szerzett gól nélkül kapott ki – mindkettőnek belefért.

    A világbajnokságok története során eddig egyszer találkoztak, az 1982-es bronzmeccsen a franciák szerezték az első és az utolsó gólt is, mégis a lengyelek nyertek 3–2-re.

    A felek legutóbbi hét találkozásából hármat a franciák nyertek négy döntetlen mellett, de tétmeccsen 1967 óta nem tudták megverni mai ellenfelüket.

  • Anglia és Szenegál a világbajnoki nyolcaddöntőben találkozik először egymással, de ez nem jelenti azt, hogy a „háromoroszlánosoknak” ne lenne masszív múltjuk az afrikai csapatokkal szemben.

    Csak a világbajnokságok során hét alkalommal fordult elő, hogy Anglia erről a területről érkező válogatottal csap össze, az örökmérleg pedig kifejezetten biztató, hiszen eddig még sosem kapott ki – négy győzelem mellett három döntetlen született.

    Érdekesség, hogy 1986-ban Marokkó, 2002-ben Nigéria és 2010-ben Algéria ellen is 0–0-val ért véget a meccs, 1990-ben a csoportkörben Egyiptomot (1–0), a negyeddöntőben 2–1-es hátrányból fordítva Kamerunt (hosszabbítás után 3–2) verték meg, Tunéziát pedig 1998-ban Alan Shearer és Paul Scholes góljával (2–0), 2018-ban pedig Harry Kane duplájával (2–1) fektették két vállra.

    Nemcsak a csapatkapitány, hanem a szövetségi kapitány is eredményes volt afrikai csapatokkal szemben, Gareth Southgate 2003-ban felkészülési meccsen 36 másodperc játék után fejelt David Beckham szabadrúgásából a kapuba a Dél-Afrika ellen 2–1-re megnyert meccsen.

  • Rossz hírek érkeztek a szenegáli kispadról, ugyanis a válogatott szövetségi kapitánya, Aliou Cissé betegséggel küzd, ezért az afrikai csapat szombati edzését Regis Bogaert segédedzőnek kellett megtartania – értesült a The Sun.

    Aliou Cissé pár napja már betegeskedik, láza is volt, ezért óvatosan kell kezelnünk ezt a helyzetet. Éppen ezért tegnap én vezettem az edzést, természetesen az ő utasításai szerint

    – nyilatkozta Bogaert, aki megnyugtatott mindenkit, hogy az Anglia elleni mérkőzésen már ott fog ülni a kispadon a szenegáli kapitány.

  • A francia válogatott egyik legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé a közösségi médiában üzent Pelének, akit a Sao Paulo-i Albert Einstein Kórházban kezelnek jelenleg is.

    A háromszoros világbajnok labdarúgót a héten vitték kórházba, miután újabb tünetek jelentkeztek nála. Mivel a kemoterápiás kezelésekre sem reagált jól, ezért palliatív ellátásban részesül.

    Imádkozzatok a királyért

    – írta Twitter-oldalán a francia csatár.

  • Amint arról korábban beszámoltunk, brazil sajtóértesülések szerint Pelé szervezete a kemoterápiás kezelésekre sem reagált, ezért palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül.

    Később az Albert Einstein kórház hivatalos közleményben számolt be a legendás labdarúgó állapotáról. Az orvosok arról tájékoztatták a sajtót, hogy Pelé jól reagált a légúti fertőzés kezelésére, egészségi állapota pedig nem romlott az utóbbi 24 órában.

    Minden idők egyik legjobbja most reagált a róla szóló hírekre:

    Kedves barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni. Erősnek érzem magam, és reménykedve veszek részt a szokásos kezeléseimen. Szeretnék a teljes orvosi stábnak köszönetet mondani a segítségért, amit kaptam. Hiszek Istenben, a tőletek kapott üzenetek pedig megtöltenek energiával, akárcsak az, hogy szurkolhatok a brazil válogatottnak a világbajnokságon

    – írta egy Instagram-bejegyzésben a 82 éves brazil legenda.

  • Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate elmondta, egyértelmű, hogy ha a Szenegál elleni meccsen büntetőpárbajra kerülne sor, akkor Marcus Rashford és Bukayo Saka is ott lesz aközött az öt angol rúgó között, akik odaállnak a tizenegyeshez – írja a Daily Mail.

    Amint arra bizonyára a legtöbben még emlékeznek, mindkét Premier League-sztár elhibázta a büntetőjét az Olaszország elleni EB-döntőben tavaly.

    Southgate hozzátette, nincs kétsége, hogy ennek a két játékosnak büntetőt kell lőnie, ha arra kerül sor, hiszen Rashford statisztikái szerint a világ egyik legjobb büntetőrúgója, Saka pedig rendszeresen magára vállalja ezt a szerepet klubcsapatában.

  • A portugál labdarúgó-válogatott támadója, Cristiano Ronaldo cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Fernando Santos szövetségi kapitányt szidalmazta volna hevesen, miután lecserélték Dél-Korea ellen a katari világbajnokság utolsó csoportkörében.

    „Mielőtt lejöttem a pályáról, az egyik dél-koreai játékos rámförmedt, mondta, hogy szedjem gyorsabban a lábaimat. Ez nem tetszett nekem, mondtam neki, hogy fogja be a száját, mivel erre csak a játékvezető kérhet meg engem. A szövetségi kapitánnyal semmiféle nézeteltérésem nem volt” – mondta Cristiano Ronaldo az őt faggató újságíróknak.

  • A belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Eden Hazard a visszavonulást fontolgatja a nemzetközi futballtól, írja a The Sun.

    A belga válogatott a csoportkör után búcsúzott a katari világbajnokságtól, nem lenne meglepetés, ha a csalódást keltő szereplés után elindulna egy generációváltás az az európai csapatnál. Hazard 14 év alatt 126 alkalommal játszott a belga nemzeti együttesben, ezeken a mérkőzéseken összesen 33 gólt szerzett.

    A Real Madrid 31 éves játékosát az utóbbi években több sérülés is hátráltatta, és lehet úgy érzi, nincs már benne annyi tartalék, hogy a következő nagy tornán hasznára legyen Belgiumnak.

  • Ön szerint melyik két csapat jut tovább a negyeddöntőbe?

  • Jó reggelt kívánunk! 

    Ma újabb két mérkőzést rendeznek a katari világbajnokságon, tartsanak velünk és kövessék folyamatosan frissülő hírfolyamunkat! 

    16.00: Franciaország–Lengyelország
    20.00: Anglia–Szenegál