Belviszály miatt utazott haza a vb-ről az angolok védője

A katari világbajnokság huszadik napjának legfontosabb hírei egy helyen

Index
2022.12.09. 22:13
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A lényegi dolgokat, vagyis a Hollandia–Argentína negyeddöntő hosszabbítását itt követhetik.

    Holnap is érkezünk majd, ahogyan a másik két negyeddöntő is: 16.00 órától Marokkó Portugáliával találkozik, 20.00 órától pedig Anglia Franciaországgal csap össze.

    További szép estét és jó éjszakát kívánunk!

  • A csereként pályára lépő Leandro Paredes előbb felrúgta Akét, majd a holland kispad felé bombázta a labdát és bár nem talált el senkit, hatalmas kakaskodás alakult ki az esetet követően.

     

  • Messi ellen már 65 szabálytalanságot követtek el a világbajnokságok során, ezzel pedig az örökranglistán már második a hétszeres aranylabdás. Honfitársát viszont aligha fogja utolérni, Diego Maradona ellen ugyanis 152 (!) alkalommal szabálytalankodtak, amióta a figyelik a vonatkozó statisztikákat.

  • Argentína Nahuel Molina találatával megszerezte a vezetést a hollandok elleni negyeddöntőben. A gólt Lionel Messi készítette elő, akinek ez volt az 5. asszisztja a világbajnokságok történetében az egyenes kieséses szakaszban, ezzel pedig egyedüli rekorder lett.

     

  • Egészen elképesztő védésekkel segítette győzelemhez Horvátországot Dominik Livakovic a brazilok elleni negyeddöntőben: a Dinamo Zagreb kapusa 11 védést mutatott be a mérkőzésen, a tizenegyespárbajban pedig egy büntetőt is hárított.

    Ezek után aligha ért bárkit váratlanul, hogy őt választották meg a mérkőzés emberének.

     

  • Raheem Sterling a mai napon visszatért Katarba, Gareth Southgate szövetségi kapitány pedig a franciák elleni negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, ott lesz a meccskeretben a Chelsea támadója.

    Sterling azért repült haza Katarból, mert vasárnap betörtek londoni otthonába, miközben a családja a lakásban tartózkodott. A hírek szerint viszont személyi sérülés nem történt, így visszatérhetett a világbajnokság helyszínére.

  • A brazilok drámai kiesése után a pályára szaladó horvát Ivan Perisic kisfia, Leo odament Neymarhoz és próbálta vigasztalni. 

  • Az oranje ezen a világbajnokságon már legyőzte Afrika bajnokát (Szenegál), Ázsiáét (Katar), a CONCACAF-zónáét (Egyesült Államok), most pedig a dél-amerikaival (Argentína) találkozik.

    Aki esetleg az Európa-bajnokot hiányolná, az együtt érezhet az olasz szurkolókkal, tekintve hogy a squadra azzurra elhasalt a pótselejtezőkön.

  • A brazil válogatott a 105. percben Neymar gólja után megszerezte a vezetést, de Petkovic a 117. percben egyenlített, így tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról.

    Részletek itt

  • Hollandia:  Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, De Roon, F. de Jong, Blind – Gakpo, Memphis Depay, Bergwijn.  Szövetségi kapitány:  Louis van Gaal
    Argentína:  E. Martínez – Romero, Otamendi, Lisandro Martínez – Molina, De Paul, E. Fernández, Mac Allister, Acuna – Messi, J. Álvarez.  Szövetségi kapitány:  Lionel Scaloni

  • A horvátok 11-espárbajban nyertek, és a hollandok elleni meccsre váró argentin újságírók tombolva vették tudomásul, hogy az ősi rivális elvérzett.

  • Nem született gól a rendes játékidőben, kétszer 15 perces hosszabbítás következik a Horvátország–Brazília negyeddöntőn. 

    A horvátok az egész mérkőzés alatt egyszer sem találták el a kaput, Livakovic kapus hatalmas bravúrjaival tartja életben egyelőre a csapatot. A brazilok egyre ingerültebbek és frusztráltabbak. 

    Jöjjön a ráadás! Élő, folyamatosan frissülő közvetítésünket a mérkőzésről itt találja. 

  • Egyelőre nem született gól a Horvátország–Brazília negyeddöntőn, a félidőben 0–0 az állás. Abszolút egyenrangú ellenfere a négy évvel ezelőtti vb-ezüstérmes a dél-amerikai csapatnak, a statisztikák öt brazil lövés mellett három horvát próbálkozást jegyeztek fel az első 45 percben.

    Folytatás negyed óra múlva. 

  • Útjára indult a labda a Horvátország–Brazília világbajnoki negyeddöntőn. A mérkőzésről percről percre közvetítésünket itt találja!  

  • 1958 óta ez lesz az első alkalom világbajnokságon, hogy egyeneses kieséses mérkőzésen mindkét csapat kezdő tizenegyében legyen 37 éves, vagy annál idősebb labdarúgó. 

    A Horvátország–Brazília-negyeddöntőn Luka Modric 37 éves, míg a brazil védelem alappillére, Thiago Silva 38 esztendős. Legutóbb példa erre az 1958-as világbajnokság elődöntőjében volt. 

    A mérkőzés fél órán belül kezdődik! 

  • A negyeddöntő a legutóbbi kiírásban döntős horvátok rekordgyőztes brazilok elleni összecsapásával veszi kezdetét.

    Szomszédunk ritkán jutott el ebbe a szakaszba, viszont amikor igen, mindkétszer meg is nyerte a meccsét, 1998-ban 3–0-ra verte Németországot, négy évvel ezelőtt pedig a házigazda oroszokat 2–2 után tizenegyesekkel múlta felül.

    A két válogatott eddig négyszer csapott össze egymással, egy 2005-ös döntetlen óta pedig három dél-amerikai sikert jegyezhettünk fel.

    Érdekesség, hogy a 2006-os és a 2014-es világbajnokságon is a nyitányon találkoztak, előbb Kaká döntött az első félidő végjátékában (1–0), majd a mundialon debütáló Neymar duplájának köszönhetően fordított a rendező Marcelo öngólja után, és nyert végül 3–1-re.

    Legutóbb az oroszországi viadal előtt mérkőztek meg, akkor Neymar és Roberto Firmino volt eredményes (2–0).

  • A Horvátország–Brazília világbajnoki negyeddöntő lesz Luka Modric 30. mérkőzése világeseményen (Európa-bajnokság, világbajnokság) a horvát válogatott mezében.

    Ezzel a 37 éves középpályás lett az első játékos a horvát futball történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet. 

    A horvát válogatott a négy évvel ezelőtti vb-ezüst után jutna újra elődöntőbe a világbajnokságon. Nem lesz egyszerű dolguk Luka Modricéknak, ellenfelük a végső győzelemre favoritként számontartott Brazília lesz.  

  • Megérkezett a mérkőzés helyszínére a brazil válogatott csapatbusza. 

    A játékosok hangulatára ezúttal sem lehet panasz, már a buszon elkezdődött a tánc! 

    Hamarosan meglátjuk, hogy a Horvátország elleni negyeddöntőn lesz-e okuk táncra pördülni a braziloknak. 

  • 16 órakor kezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntője, a Horvátország–Brazília-mérkőzés.

    A vb végső esélyeseként is számontartott dél-amerikai csapat négy támadóval vág neki a mérkőzésnek, míg a horvátok kezdőcsapatában egy változás történt a Japán elleni mérkőzéshez képest. 

    Horvátország kezdőcsapata: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic, Kovacic, Modric – Perisic, Pasalicm Kramaric. 

    Brazília kezdőcsapata: Alisson – Danilo, Silva, Marquinhos, Militao – Casemiro, Paqueta, Neymar – Raphinha, Vinicius Junior, Richarlison. 

    A mérkőzésről percről percre közvetítést olvashatnak az Indexen, tartsanak velünk! 

  • Elindult az első negyeddöntő helyszínére, az Education City Stadionba a brazil válogatott, ahol 16 órai kezdettel Horvátország ellen lépnek pályára Neymarék. 

    Mielőtt elindult volna a világbajnokság favoritjaként számontartott brazil csapat, a játékosokat még egy madárjelmezbe öltözött figura is igyekezett tüzelni. 

  • Olivier Giroud a francia Szalai Ádám? Mitől forgolódik Jürgen Klopp éjszakánként? A futball a specializálódás irányába tart, nemhogy a fű magassága, egy-egy bedobás pontossága sem mindegy.

    De tényleg ez a játék jövője? S hogy fér mindez össze a szenvedéllyel? Napjaink televíziós közvetítései telis-tele vannak számokkal, szakzsargonnal – segítünk eligazodni a vb kulcsmeccsei előtt: a Sportcast vendége Soós Márk, a Spíler TV szakértője. 

    Az első negyeddöntő előtt még pont van idő meghallgatni a legújabb részt, a Sportcastet itt érheti el. 

  • A sportfogadással foglalkozó oddschecker.com szerint a portugál Sporting labdarúgócsapata lehet a legesélyesebb Cristiano Ronaldo leigazolására – írja az MTI.

    A 37 éves portugál játékos két és fél hete bontott szerződést a Manchester Uniteddel, majd csaknem egy hete a Marca című spanyol lap szerint szezononként 200 millió eurós ajánlatot kapott a szaúdi al-Nasszrtól. 

    Ronaldo azonban nemrég cáfolta, hogy megegyezett volna a közel-keleti együttessel.

    Az ötszörös aranylabdás futballista lépéseit nagy érdeklődéssel figyeli a média és a szurkolók, s az oddsok alapján a sztárjátékos nevelőegyesülete, a Sporting (8/1) a legesélyesebb a leigazolására.

    Mindeközben az angol élvonalban szereplő Newcastle United (12/1) is érdeklődött már korábban a portugál rekorder iránt, és a szintén a Premier League-ben szereplő Chelsea (16/1), valamint az amerikai Inter Miami (16/1) is jó eséllyel pályázhat Cristiano Ronaldóra.

    A jelenleg a katari világbajnokságon a marokkóiak elleni negyeddöntőre készülő játékos az első, aki öt egymást követő vb-n is gólt lőtt. Korábban a Real Madriddal négyszer hódította el a Bajnokok Ligája-trófeát, és pályafutása során klubszinten eddig 949 mérkőzés alatt 701 találatot szerzett.

  • Nem született túl sok gól a legutóbbi öt Hollandia–Argentína-mérkőzésen. Nyolc évvel ezelőtt a világbajnokság elődöntőjében csaptak össze a felek, akkor gól nélküli döntetlen után a tizenegyespárbaj döntött, Argentína jutott tovább. 

    Ezt megelőzően a 2006-os németországi vb-n találkozott egymással a két válogatott, szintén 0–0 lett a végeredmény. 

    2003-ban egy felkészülési meccsen 1–0-ra nyertek a hollandok, 1999-ben, szintén barátságos mérkőzésen 1–1-es eredmény született. 

    Az 1998-as világbajnokság negyeddöntőjében Dennis Bergkamp 89. percben szerzett gólja döntött, Hollandia 2–1-re nyert, és bejutott az elődöntőbe. 

  • Még november végén, az angol válogatott három csoportmérkőzését követően utazott haza Katarból Ben White, az Arsenal védője. A szövetség akkori közlése szerint a játékos személyes okok miatt távozott váratlanul a világbajnokságról, és megkérték a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben White magánéletét. 

    Azóta sem derült ki hivatalosan, miért távozott a védő az angolok edzőtáborából, de az angol Daily Star úgy értesült: 

    White a válogatott másodedzőjével balhézott össze jelentősen, ezért döntött a távozás mellett. 

    A brit bulvárlap szerint a 25 éves védő amúgy sem érezte jól magát az al-vakrai edzőtáborban, de a végső döntését akkor hozta meg, mikor az egész csapat szeme láttára különbözött össze a válogatott másodedzőjével, Steve Hollanddel. 

    Ezek után döntöttek úgy a felek, hogy White hazautazik a világbajnokságról. Az angol válogatott szombat este a negyeddöntőben a címvédő Franciaország ellen lép pályára. 

  • Horvátország még sosem győzte le Brazíliát. Először 2005-ben, egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a két válogatott, akkor 1–1-es döntetlen született. Azóta háromszor csapott össze a két csapat, a 2006-os vb-n 1–0-ra, a 2014-es torna nyitómeccsén 3–1-re nyert a selecao. 

    Legutóbb 2018-ban egy barátságos mérkőzésen 2–0-s brazil győzelem született.

  • A horvát szurkolók már hangolódnak a 16 órakor kezdődő, Brazília elleni mérkőzésre. 

  • A francia válogatott csapatkapitánya szombaton 143. alkalommal viselheti a nemzeti csapat mezét, ezzel pedig megelőzheti a szintén 142 válogatottsággal rendelkező Lilian Thuramot.

    A regnáló világbajnok holnap este 20 órakor lép pályára Anglia ellen.

  • Nasszer el-Kelaifi, a Paris Saint-Germain labdarúgóklub elnöke szerződést hosszabbítana Lionel Messivel, és a katari világbajnokság után fog tárgyalni a legendás argentin támadóval – írja az MTI.

    A 2021-ben leigazolt hétszeres aranylabdás játékosnak jövő nyáron jár le a szerződése a párizsi együttesnél, és a klubelnök szerint az eredményei alapján egyértelműen meg szeretnék tartani a 35 éves futballistát.

    „Abban egyeztünk meg, hogy a világbajnokság után megbeszéljük, hogyan tovább” – mondta el-Kelaifi, majd azt is hozzátette, hogy mind a klub, mind Messi nagyon boldog volt, amikor szóba került a közös munka folytatása.

    A PSG az argentin kiválóság megtartása mellett egy új játékos igazolását is fontolóra vette, mivel a Manchester United 25 éves szélsője, Marcus Rashford is szabadon szerződtethető lesz a nyáron.

    „Jelenleg hagyjuk, hogy a katari világbajnokságra koncentráljon, és ha még januárban is fennáll a vezetőség érdeklődése iránta, akkor remélhetőleg leülhetünk vele tárgyalni” – fogalmazott a 49 éves üzletember.

  • Bastian Schweinsteiger a kulcs Argentína ellen? 

    Louis van Gaal az esti találkozó előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a világbajnokság alatt többször beszélt telefonon Bastian Schweinsteigerrel.

    A német világbajnok a Bayern Münchennél és a Manchester Unitednél is dolgozott együtt a holland szakemberrel, akivel azóta is jó viszont ápol.

    Ha pedig van, aki tudja, hogyan kell legyőzni Argentínát, az bizony a „Fussballgott”, aki 2014-ben a vérét adta a Lionel Messiék elleni fináléban a győzelemért.

  • Sokan kritizálták a brazil játékosokat az utóbbi napokban, azok után, hogy szinte minden szerzett gól után előadnak egy táncot. Tite, a selecao szövetségi kapitánya most megvédte a sajátjait.

    Nem arról van szó, hogy tiszteletlenek lennénk bárkivel szemben. Ezek a táncok egyszerűen mi vagyunk, és továbbra is így fogunk ünnepelni.

    Hogy lesz-e tánc ma is, hamarosan kiderül, a brazilok 16 órakor lépnek pályára Horvátország ellen.