A rákot legyőző dortmundi olyan csukát villantott, mint még senki

GettyImages-1246449552
2023.01.23. 08:58
Kemoterápiás kezelése után tétmeccsen is visszatért a pályára Sebastien Haller, a Borussia Dortmund elefántcsontparti támadója. A 28 éves támadó pedig rendhagyó stoplist választott az újbóli pályára lépéshez...

F*ck cancer. 

Azaz B*szd meg, rák feliratú futballcipőt húzott Sebastien Haller, a Borussia Dortmund támadója, aki múlt nyáron felfedezett rákos megbetegedése, két műtét és hónapokon át tartó kemoterápiás kezelés után hétvégén játszotta az első tétmeccsét. 

A 28 éves csatár hosszabbítással együtt bő 30 percet kapott Edin Terzic vezetőedzőtől az Augsburg ellen drámai hajrában 4–3-ra megnyert bajnokin.

A Borussia Dortmund a nyáron 31 millió euróért szerződtette Hallert az Ajax Amsterdamtól, a tervek szerint ő pótolta volna a Manchester Cityhez igazolt Erling Haalandot. Nem sokkal később azonban kiderült a betegsége, így tétmeccsen egészen eddig nem lépett pályára a sárga-feketék színeiben.

Az utánpótlás-válogatottként még francia színekben szereplő játékos 2019 után tért vissza a német élvonalba, amelyben korábban az Eintracht Frankfurt színeiben szerepelt, s Németországban kupát is nyert.

Ezt követően Angliába szerződött, ám a West Ham Unitednél nem találta meg a számításait. Nem úgy az Ajaxnál, amely másfél évvel ezelőtt szavazott neki bizalmat, és végül 66 tétmeccsen 47 gólt „kapott vissza” Hallertől.

A támadó az előző BL-idényben debütálóként négy gólt szerzett, amire Marco van Basten óta senki nem volt képes a sorozatban, de ezt követően sem állt le, sorra döntötte a rekordokat, ő lett az első, aki

  • az első két BL-meccsén öt gólt szerzett;
  • az első, aki öt egymást követő meccsen kilenc gólig jutott;
  • CR óta az első (és mellette az egyetlen), aki mind a hat csoportmeccsen betalált;
  • a leggyorsabb, aki eljutott tíz BL-gólig (hat meccs);
  • az első, aki az első hét BL-meccsén egyaránt eredményes volt (11 gól).

Az elefántcsontparti felnőttválogatottban 12 fellépésen négyszer volt eddig eredményes.

(Borítókép: Bernd Thissen / picture alliance / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek