18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nyílt utcán lőttek agyon egy háromszoros válogatott futballistát Bécsben

2023.02.09. 09:21
Gyilkosság áldozata lett Volkan Kahraman egykori osztrák válogatott labdarúgó.

A 43 éves volt labdarúgót az osztrák főváros Simmering nevű negyedében gyilkolták meg szerdán. A Kronen Zeitung szerint Kahraman egy ismerősével, Orhan S-sel először egy kávézóban folytatott heves vitát. A szóváltást később aztán a nyílt utcán, az Etrichstrassén folytatták, ahol Orhan S. végül elővett egy pisztolyt,

lelőtte az egykori válogatott futballistát, majd önmagával is végzett.

A helyszínre érkező mentősök egyikük életét sem tudták megmenteni.  A gyilkosság után a rendőrök lezárták a helyszínt, azonban a bécsi török közösségben gyorsan elterjedt a történtek híre. Sokan a helyszínre érkeztek, és az áldozat, valamint a gyilkos rokonai egymásnak is estek a tragédia után. 

A Kronen Zeitung szerint a két férfi évek óta jó barátságot ápolt. Azt, hogy most pontosan mi miatt veszhettek össze, egyelőre vizsgálják a nyomozók. A szemtanúk eddig két lehetséges magyarázattal álltak elő: az egyik, hogy valamilyen üzleti, pénzügyi konfliktus állhatott a háttérben, a másik pedig az, hogy féltékenységről volt szó (de az is elképzelhető, hogy mindkettő szerepet játszott). 

Volkan Kahraman a 2000-es években háromszor lépett pályára az osztrák válogatottban. Az egykori középpályás 1997-ben kezdte profi pályafutását, és többek között megfordult a Feyenoordban, az Austria Wienben, a Salzburgban és a LASK-ban is. A labdarúgót egykori klubjai is gyászolják, köztük a Favoritner Athletik Club is.

Miután profi karrierje véget ért, edzőként dolgozott több osztrák klubnál, legutóbb a Simmeringben található SC Ostbahn XI-nél. Ezenkívül a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa is volt, 2017-ben az ő színeikben indult a parlamenti választáson.