Visszalép a bajnokságtól a földrengést követően a magyar válogatott játékos csapata

2023.02.10. 09:40
Nem folytatja a szereplést a török labdarúgó-bajnokságban a Hatayspor együttese az országot a héten megrázó földrengés után – közölte csütörtökön Ali Koc, a török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke.

A csapat ghánai válogatott szélsője, Christian Atsu egyelőre az eltűntek listáján szerepel, bár korábban érkeztek olyan hírek a csapattól, hogy megtalálták Atsut, azóta a klub vezérigazgatója a Reutersnek azt mondta, továbbra sem tudnak semmit a ghánai labdarúgó hollétéről. Az Anadolu helyi hírügynökség beszámolója szerint a sportigazgató Taner Savutról sincsenek információk. 

A Hatayspor levélben tájékoztatott minket arról, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében, és ha a Gaziantep együttese is így dönt, akkor 17 csapattal folytatjuk a szezont

– jelentette be Koc a Mehmet Buyukeksivel, a török futballszövetség (TFF) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Gaziantep tartomány a földrengés epicentrumának közelében található, így ott komoly károkat okozott a természeti katasztrófa. A Gaziantep a 10., a Hatayspor pedig a 14. helyen áll a török bajnokságban, amely egyelőre szünetel, s várhatóan március elejétől folytatódik. A csapat játékosa Varga Kevin, a 13-szoros válogatott magyar szélső, aki 2022 nyarán érkezett a csapathoz, szerződése a következő idény végéig tart a Transfermarkt szerint. A 26 éves labdarúgó a földrengéskor nem tartózkodott Törökországban. 

A Törökországot és Szíriát hétfőn megrázó, 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.

Index/MTI 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport