A női játékosokon is múlik a szexuális abúzussal vádolt csatár manchesteri visszatérése

GettyImages-1244951296
2023.02.16. 10:48
A férfi- és a női csapat játékosai együtt dönthetnek arról, visszatérhet-e a Manchester Unitedhoz Mason Greenwood – írja az ESPN. A játékost volt barátnője gyanúsította meg szexuális erőszakkal, ám februárban ejtették az ellene felhozott vádakat.

Február elején érkezett a hír arról, hogy az angol labdarúgás egyik legnagyobb tehetségeként emlegetett Mason Greenwood ellen ejtették a vádakat, így elméletileg folytathatná a futballkarrierjét. Az angol játékost nemi erőszak kísérletével, kényszerítő magatartással és testi sértéssel gyanúsította a volt barátnője. A tárgyalás időpontját november 27-re tűzték ki. A koronaügyészség (CPS) azután szüntette meg az eljárást, hogy a fő tanúk visszavonták vallomásukat és a továbbiakban nem kívántak együttműködni a nyomozást végző hatósággal.

A Manchester United az ügy kirobbanásakor felfüggesztette a támadó játékjogát, a Nike felbontotta a szponzori szerződését, az Electronic Arts pedig megerősítette, hogy kivették a FIFA 22-es játékból. Az eljárás lezárultával elméletileg megnyílt Greenwood előtt az út a visszatéréshez, ám egyelőre az angol csapatnál kivárnak.

Az ESPN információi szerint Erik ten Hag vezetőedző nyárnál hamarabb nem szeretne a Greenwood-kérdéssel foglalkozni, legalábbis azon a szinten nem, hogy a csatár visszatérjen a csapat öltözőjébe. S még csak az sem biztos, hogy erre valaha is sor kerülhet majd. A lap ugyanis úgy tudja, a klubnál a felnőtt férfi- és női keret tagjai közösen szavazhatnak majd arról, mi legyen a 21 éves játékos sorsa, ugyanis többen jelezték a klub elöljárói felé, nem örülnének a visszatérésének. Egy részük úgy gondolja, a játékostárs egyáltalán nem tisztázta magát a gyanú alól, azzal pedig nem elégszenek meg, hogy eljárásrendi okokból ejtették a vele szemben felhozott vádakat.

Az egyszeres felnőttválogatott támadó 2018-ban mutatkozott be az MU felnőttjei között, eddig 129 tétmeccsen szerepelt az együttesben, és 35 gólt szerzett ezeken. 

Greenwood szerződése 2025 nyaráig szól a Unitednél és egyéves opciót is tartalmaz a 2025–2026-os idényre.

(Borítókép: Paul Currie / PA Images via Getty Images)