Szívszorító módon emlékeztek Lendvai Miklósra a szurkolók

GettyImages-650842334
2023.02.21. 13:32
Hétfőn meghalt Lendvai Miklós korábbi magyar válogatott labdarúgó. A 47 éves sportolótól Zalaegerszegen gyertyagyújtással búcsúztak a rajongók.

Lendvai Miklós korábban Zalaegerszegen is játszott, sőt vezetőedzőként is irányította a zalaiakat, továbbá a Ferencváros és a Győr labdarúgója is volt. A 47 éves, a futballtól egyre jobban eltávolodó sportoló holttestére hétfő kora délután találtak rá otthonában barátai, miután reggel nem ment be dolgozni, és telefonját sem vette fel. 

A tragikus hír megrendítette a magyar sportvilágot, Lendvaitól többek között korábbi csapattársai is elbúcsúztak. Vincze Ottó, aki a Ferencvárosban és Győrben volt csapattársa a középpályásnak, közösségi oldalán azt írta: 

Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad… 12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Harcos voltál. A szívem összetört ma. Miki, drága barátom, Isten Veled!

Hétfő este Zalaegerszegen, ahol évtizedek óta imádták a korábbi válogatott labdarúgót, gyertyagyújtással emlékeztek rá. A ZAOL videójából kiderül, hogy a szurkolók énekelve búcsúztak az elhunyt magyar futballistától. 

(Borítókép: Lendvai Miklós. Fotó: Tony Marshall / EMPICS / Getty Images)