A földrengések miatt visszalépő Hatayspor nyáron újrakezdené az edzéseket

2023.03.15. 13:49
Július-augusztusban újrakezdené az edzéseket a Hatayspor, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések hatására lépett vissza a török labdarúgó-bajnokságtól.

Az együttesből – amely a Gazianteppel együtt döntött a visszalépés mellett – a romok alatt hunyt el a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu és a sportigazgató Taner Savut, valamint néhány utánpótlás-játékos is.

Az egész város a romok eltakarításával van elfoglalva

– nyilatkozta Aydin Toksöz alelnök, aki szerint nyár előtt lehetetlen újraindítani a klub vérkeringését. A Hatayspor néhány játékost kölcsönadott formájuk megtartása érdekében, az edzéshelyszínei megrongálódtak, az egyesület pedig gazdaságilag tönkrement, ám Európa-szerte élő törökök ajánlottak fel adományt a megsegítésére.

A klub stadionja – ahol Atsu a tragédia előestéjén a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett szabadrúgásból a Kasimpasa elleni bajnokin – most vészhelyzeti menedékként szolgál az otthonukat elvesztők számára, a pályán is sátrak állnak.

A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt, míg Szíriában megközelítőleg hatezer ember vesztette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport