„Zsaroltak és megaláztak” – a Fradi sztárja kikerült a válogatottból

vágó
2023.03.22. 15:10
A magyar női labdarúgás kiemelkedő személyisége, Vágó Fanny a Ferencváros honlapjának adott nyilatkozatában fakadt ki Margret Kratz szövetségi kapitány döntésére. A német szakember ugyanis – a játékossal egyeztetve – a továbbiakban nem számít a zöld-fehérek válogatottsági rekordére a nemzeti csapatban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség weboldalán szerda kora délután jelent meg a hír, miszerint a német kapitány új szerkezetű, megfiatalított csapat kialakítását tervezi, és nem számol a jövőben a 146-szoros válogatott támadóval.

Az MLSZ cikkében kiemeli: a kapitány megbeszélte a játékossal, hogy az új csapat kialakítása mellett rendezni kell azt a helyzetet is, hogy Vágó Fanny kettős ferencvárosi szerepvállalása (edzőként és játékosként) félreértésekre adott okot a válogatottnál.

„Fanny a női labdarúgás igazi ikonja, példaképe, aki a csapat egyik erőssége volt éveken át, és megvan benne a potenciál, hogy edzőként is hasonló szintre jusson el. A jövőben teljes mértékben klubcsapatára, a Ferencvárosra koncentrálhat, ami segítség lehet számára a karrierje építésében” – nyilatkozta a német szakember, aki elmondta, a megbeszélésen sok sikert kívánt tehetséges kollégájának ígéretesen induló edzői pályafutásához.

A 31 esztendős futballista a klubhonlapnak adott nyilatkozatában fakadt ki:

Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet! A nemzeti csapat szövetségi kapitánya szerdán válaszút elé állított. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy a válogatottnál a szövetség nyomására el kell kezdeni a fiatalítást, ezért a továbbiakban nem számít rám, de később kiderült: egészen másról van szó. Szerinte az utóbbi időben látszódnak rajtam a fáradtság jelei és az is, hogy nem bírom a kettős terhelést. Elmondta: a folytatásban csak akkor hív be a keretbe, ha felhagyok az edzősködéssel. Ez konkrétan zsarolás! Mélyen felháborít ez az egész, hiszen úgy gondolom, teljesítményem alapján nem kérdés, hogy a válogatottban a helyem

– nyilatkozta Vágó Fanny a fradi.hu-nak.

A nemzeti együttesben eddig 74-szer eredményes támadó elmondta: egyáltalán nem érzi magát fáradtnak, a mutatókat tekintve pedig továbbra is a legjobbak között van. Nem hagy fel sem a játékkal, sem az edzősködéssel, és a válogatottól sem vonul vissza.

Vágó hozzátette: meg sem fordult a fejében, hogy cserben hagyja a klubját, mivel rengeteget köszönhet a Ferencvárosnak, ami az otthont jelenti számára.

Úgy gondolom, hogy jó adag szakmai féltékenység is állhat a történtek mögött, amit nem értek, hiszen mindig minden erőmmel segítettem a nemzeti csapat stábjának munkáját, ha kellett, a Fraditól bocsátottam rendelkezésre szakembereket. A szövetségi kapitány arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy éven belül hoz egy olyan döntést, melynek értelmében nem lehet valaki játékos és edző is egyszerre. Ezek után én rögtön a szövetségnél érdeklődtem, hogy valóban vannak-e ilyen tervek, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy szó sincs erről. Úgy gondolom, nem ezt érdemeltem. Megaláztak!

– vélekedett a nyolcszoros magyar és négyszeres osztrák bajnok csatár, aki edzőként is csúcsra ért a Fradival.

(Borítókép: MTI / Illyés Tibor)  • Tippek
  • Babaváró hitel