Hrutka szerint nagyképűség lenne Szoboszlai gólját az övéhez hasonlítani – videók

2023.03.28. 15:17

A magyar válogatott hétfő este magabiztos teljesítménnyel intézte el Bulgáriát a 2024-es németországi Európa-bajnokságra való kijutásért zajló küzdelemben. A nemzeti együttes – amely ezen a mérkőzésen mutatkozott be a selejtezősorozatban  –  3–0-s győzelméből a csapatkapitány Szoboszlai Dominik nagyszerű játékkal és egy bődületes szabadrúgásgóllal vette ki a részét, amely kísértetiesen hasonlít egy korábban lőtt ikonikus találatra.

A Sport TV kommentátora és műsorvezetője, Petur András Instagram-történetében hívta fel a figyelmet arra, hogy az RB Leipzig kiválósága gyakorlatilag lemásolta Hrutka János románoknak lőtt szabadrúgásgólját. A régi Puskás Ferenc Stadionban 1998. októberében 1–0-ra vezettek a vendégek, amikor a 83. percben jött „Rudi”, és mesterien tekert Románia kapujába, ezzel 1–1-es döntetlenre mentette az akkori Eb-selejtezőt.

Szoboszlai annyi gólt lő szabadrúgásból, hogy nagyképűség lenne minden pillanatban az én találataimmal összehasonlítani, de így a kettőt együtt látva valóban nagy a hasonlóság. Főleg, hogy ahogyan az enyémhez is hozzáért Bogdan Stelea, úgy Dominik kísérletébe is belekapott a kapus, hárítania azonban szerencsére egyiküknek sem sikerült

– mondta el az Indexnek Hrutka János, akit természetesen arról is faggattunk, hogy tetszett neki a nemzeti együttes hétfő esti játéka.

„Fantasztikus dolog, hogy ilyen simán vettük a selejtező első fordulós meccsét, ez a múltban sajnos többnyire nem sikerült. Sokszor kezdtünk persze nálunk magasabban jegyzett ellenféllel, talán abban bízva, hogy az elején még a nagy csapatok is megfoghatók, de nem jártunk sikerrel. Az utóbbi évek szereplésének köszönhetően viszont ezúttal esélyesnek számítunk a csoportunkban, ami pedig a legnagyobb szó: az elvárásoknak megfelelően sikerült az első mérkőzést abszolválni.”

Végül azt kérdeztük a korábban többek között a Ferencvárost és a német Kaiserslauternt erősítő kiváló hátvédtől, mire számít a sorozatban, sikerülhet-e a magyar csapatnak egyenes ágon kijutnia a kontinensviadalra.

„Ha csak a matematikára és a számokra hagyatkozunk, valamint arra, hogy Magyarország ott van-e Európa legjobb huszonnégy csapata között, akkor a válasz egyértelműen igen. Felesleges terheket persze nem kell a csapat vállára pakolni, igaz, ezt a Nemzetek Ligájában vagy a legutóbbi Eb-n mutatott teljesítményével a válogatott tette saját magára, egyelőre azonban, úgy tűnik, megbirkózik a feladattal.”

Bizakodó vagyok, a szerbek mellett egyértelműen mi vagyunk a favoritok a csoportban, ám a montenegrói és a litván együttes aligha lesz annyira naiv, mint tegnap a bolgár volt, amely óriási területeket hagyott a technikás, gyors játékosainknak, és engedte játszani Szoboszlait és Sallait. Alighanem azokon a meccseken dől majd el a sorsunk!

– zárta gondolatait a 24-szeres válogatott Hrutka, akinek románoknak lőtt találatát 1:30-tól tekinthetik meg az alábbi videóban:

Ön szerint mire megy a magyar válogatott az Eb-selejtezőkön?  • Tippek
  • Babaváró hitel