Egy ős-MTK-s a Fradiról rendez vetélkedőt

2023.06.03. 09:33 Módosítva: 2023.06.03. 10:03
Másodszor szervez futballtörténeti vetélkedőt a Fülöp Márton Alapítvány, a téma ezúttal a Ferencváros lesz. A nyolc éve tragikusan fiatalon elhunyt 24-szeres válogatott kapus emlékét őrző alapítvány a vetélkedő mellett június utolsó hetében kapustábort is rendez Balatonarácson, továbbá idén is kiírják a Fülöp Márton Emléktornát.

Fülöp Ferenc, az egykori gólzsák center, a Fülöp Márton Alapítvány alapítója valaha a Székesfehérvári MÁV Előre és az MTK csapatában ontotta a gólokat, de nála a klubhűség sohasem irányult más egyesületek ellen. Ennek ékes példája, hogy a fia emlékét őrző alapítvány  futballtörténeti vetélkedőt rendez immár másodszor, és a téma ezúttal a Ferencváros lesz.

A kezdeményezés mögé állt a zöld-fehér klub, ahogy azt Fülöp Ferenc elmondta az Indexnek, miközben védence, az Olaszországban futballozó válogatott védő, Balogh Botond mérkőzésére autózott Parma felé. 

Vetélkedő ősszel

„Ősszel lesz az online selejtező, novemberben a döntő” – ismertette az egykori sokszoros válogatott kapus édesapja. Megtudtuk, hogy  Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és Kubatov Gábor klubelnök egyaránt támogatásáról biztosította a szervezőket. Menyhárt Sándor, a kőbányai Szent László Általános Iskola igazgatója, a vetélkedő operatív vezetője kétfős csapatok jelentkezését várja, Radványi Gábor, Kőbánya sportért is felelős alpolgármestere pedig az önkormányzat nevében egymillió forint támogatást ajánlott fel a rendezéshez.

A vetélkedőn kívül lesz idén is ötnapos kapustábor Balatonarácson június utolsó hetében, amelyre minden vármegyéből egy-egy 16 éves kapust hívnak meg. A táborban olyan kapuslegendák oktatják ifjú pályatársaikat, mint Gujdár Sándor, Andrusch József, Petry Zsolt, Pálinkás András és Kövesfalvi István. Az összes költséget az alapítvány állja.

És ne feledkezzünk meg a Fülöp Márton Emléktornáról sem, amelyen az újságíró-válogatott, Marci barátai, az öregfiúk-válogatott és a balatonfüredi polgármesteri hivatal csapatai vesznek részt.   • Tippek
  • Babaváró hitel