Meglett férfiak sírtak vasárnap este: Zlatan Ibrahimovic bejelentette visszavonulását

GettyImages-1495924877
2023.06.05. 06:09 Módosítva: 2023.06.05. 07:34
Bejelentette visszavonulását Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd labdarúgója az olasz bajnokság vasárnapi zárását követően.

Hiába az AC Monzáról szóló pletykák, több mint 950 hivatalos mérkőzést követően vasárnap este eljött a búcsú pillanata. Zlatan Ibrahimovic a Milan idénybeli utolsó mérkőzése után mikrofont ragadott és könnyek között elköszönt – nemcsak a San Siro közönségétől, hanem a profi labdarúgástól is.

Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet. Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek

– idézte Ibrahimovic érzelmes beszédét az MTI. 

A veterán támadó alig játszott az utolsó idényében, mivel egy évvel ezelőtti térdszalagműtétje után február végén tért vissza, de márciusban ismét megsérült. Előtte viszont az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

Az erős fizikumáról és akrobatikus góljairól is ismert sztár a Malmöben kezdte profi pályafutását, majd olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax Amsterdam, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy.

Volt holland, olasz, spanyol és francia bajnok is, a nagy nemzetközi trófeák közül a Bajnokok Ligáját nem tudta begyűjteni, de az Európa-ligában csúcsra ért, és az európai Szuperkupát is elhódította aktuális csapatával.

A svéd válogatottban 122 találkozón 62-szer volt eredményes, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is – összegezte az elmúlt 25 év egyik legjobb támadójának karrierjét az MTI.

Kattintson ide, és nézze meg Zlatan Ibrahimovic búcsújáról készült galériánkat! 

(Borítókép: Zlatan Ibrahimovic 2023. június 4-én. Fotó: Claudio Villa / AC Milan / Getty Images)

   • Tippek
  • Lakáshitel