Távozik a Ferencváros válogatott kapusa

D KOS20220209012
2023.06.08. 13:09
Három év után távozik az Üllői útról az OTP Bank Liga legutóbbi öt kiírását megnyerő Ferencváros válogatott kapusa, Bogdán Ádám.

A hírről az FTC hivatalos oldala számolt be csütörtökön délután. A 21-szeres magyar válogatott hálóőr 2020 és 2023 között erősítette az FTC-t, amelynek színeiben minden sorozatot, valamint a felkészülési időszakokat is figyelembe véve összesen 35 mérkőzésen lépett pályára.

Bogdán részese volt az FTC 2020-as Bajnokok Ligája-főtáblás szereplésnek, s már első idénye végén bajnoki címet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, amelyet még kettő követett. 2021-ben öt év után újra bekerült az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretébe, az írek elleni felkészülési meccsen ő állt a nemzeti együttes kapujában.

Tagja volt az egy évvel ezelőtt Magyar Kupát nyert együttesnek, valamint a mostani szezonban az Európa-liga-nyolcaddöntős gárdának is.

A 35 éves kapus szerződése lejárt, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így szabadon igazolható.

(Borítókép: Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC – Ferencvárosi TC-mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. február 9-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)  • Tippek
  • Babaváró hitel