A Honvéd kapusával a nemzeti csapat körüli légkör feledteti a problémákat

2023.06.08. 11:09
A Budapest Honvéddal ugyan kiesett az élvonalból, a magyar labdarúgó-válogatottban azonban „elfelejti” a problémákat a kapus Szappanos Péter.

Amikor az ember belép ide, mindent ki tud zárni. Szenzációs a hangulat a válogatottnál, ami minden játékosnak segít, hogy az esetleges problémáit kizárja, tiszta fejjel és pozitívan gondolkozzon

– jelentette ki a kispestiek hálóőre a Montenegró és Litvánia ellen készülő nemzeti csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban.

Szappanos elmondta, már hétfő óta a Montenegró otthonában sorra kerülő összecsapás van fókuszban, Marco Rossi szövetségi kapitány a várható pokoli hangulatra, a nehéz körülményekre és a taktikára helyezte a hangsúlyt. Hozzátette, remek visszajelzés számára, hogy az olasz szakember ismét számol vele a keretben azok után, hogy a Honvédnál egy rövid időre kikerült a kapuból, de sikerült visszaverekednie magát a kezdőcsapatba.

Balogh Botond, az olasz Parma légiósa kedden még családi körben ünnepelte 21. születésnapját, mert csak szerda este csatlakozott a válogatotthoz.

A klubunkkal ugyan nem értük el a kitűzött célt, így ebből a szempontból nem volt sikeres a szezon, egyénileg viszont szerintem sikerült előrelépnem

– nyilatkozta a korábban számos sérüléssel bajlódó védő, aki mint elmondta, változtatott az étrendjén és az erőnléti edzésein is.

Az egyszeres válogatott futballista megjegyezte, természetesen mindenkinek az a célja, hogy pályára lépjen, de ezt csak munkával lehet kiérdemelni. A G csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3–0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, jövő szombaton Montenegróban lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.  • Tippek
  • Babaváró hitel