Otthonában összeesett, és meghalt a 26 éves montenegrói válogatott futballista

2024.06.15. 11:22
Meghalt az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Millwall 26 éves montenegrói válogatott kapusa, Matija Szarkics.

Szarkics 2023 augusztusában lett a Millwall játékosa, a 2023–2024-es szezonban összesen 33 alkalommal lépett pályára. Legutóbb június 5-én játszott a válogatottban, amikor Montenegró felkészülési mérkőzésen 2–0-ra kikapott az Eb-re készülő Belgiumtól.

A Montenegrói Labdarúgó-szövetség (FSCG) közlése szerint Szarkics szombat reggel hunyt el váratlanul. Helyi sajtóhírek szerint a fiatal kapus a budvai lakásában esett össze, írja a BBC.

A montenegrói szövetség a válogatott „szeretett tagjaként” és „örökké mosolygós fickóként” jellemezte a fiatal sportolót.

Teljesen lesújtott minket a hír. A klub szeretné kifejezni szeretetét és részvétét Matija családjának és barátainak ezekben a mérhetetlenül szomorú pillanatokban

– áll a Millwall közleményében.

Az Angliában született Szarkics – aki júliusban ünnepelte volna a 27. születésnapját – a belga Anderlecht ifjúsági csapatában futballozott, mielőtt az Aston Villához került. Utána a Wigan, a Stratford Town, a Havant & Waterlooville és a Livingston csapatában is megfordult, mielőtt 2020-ban aláírt a Wolverhampton Wanderershez, amely szintén kölcsönadta őt több ízben.

Szarkics a Shrewsbury Town, a Birmingham City és a Stoke City érintésével került a Millwallhoz, amely a 13. helyen zárta a bajnokságot, így a következő szezonban is az angol másodosztályban szerepel.