Szabolcs
20 °C
35 °C

David Villát akarja Torres mellé a Liverpool

2008.07.09. 11:13 Módosítva: 2008.07.09. 11:37
A Liverpool hivatalosan is bejelentkezett a Valenciával szerencsétlen, ám a spanyol válogatottal varázslatos idényt produkáló támadóért. Bár a játékos a Liverpool jelenlegi játékába nem passzol tökéletesen, Benítez vezetőedző úgy véli, megéri változtatni.

Már a torna előtt sem volt valószínű, hogy az Európa-bajnokság gólkirálya a szezon egy szakaszában a kiesés gondolatával is eljátszó (ám kupagyőzelmet szerző) Valenciában maradna. A kifejezetten jól sikerült kontinensviadal óta pedig szinte biztosra vehető, hogy az El Guaje becenevű játékos és klubja nem fog ellenállni a körülöttük kerengő nagyvadak támadásainak.

Hétfő délután Rafael Benítez bejelentette, a Liverpool megkezdte a tárgyalásokat David Villa leigazolásával kapcsolatban. Ha sikerül megegyezniük, a csatár az Európa-bajnokság után ismét egy párt alkothat Fernando Torresszel, akivel nem sak remekül megértik, de tökéletesen ki is egészítik egymást; ezt a tornán hat szerzett góllal tudatosítottak ellenfeleikben.

A spanyol válogatottban nem Torres mellett, sokkal inkább mögüle indulva játszó Villa remek vétel bármelyik csapatnak, hihetetlen gólérzékenysége mellett szélvészgyors, és a szabadrúgások, illetve büntetők elvégzését is bátran rá lehet bízni. Crouch immár biztos távozásával a Liverpoolnak már-már muszáj csatárt igazolnia, az azonban kérdéses, hogy szánnak-e a majdani támadóra akkora összeget, amennyibe Villa kerülhet.

A Liverpool Fernando Torresre kihegyezett gyémánt formációja (Babellel és Kuyttel a két szélen) a középről fellépő Gerrarddal tavaly remekül működött, ez a rendszer azonban Villa érkezésével teljesen felborulna. „Torres, Voronyin, Kuyt és Gerrard is képes második csatárt játszani, de mindenképpen szeretnénk még valakit, akivel több variációs lehetőségünk lenne támadójátékuk felépítéséhez” – mondta Benítez.