Krisztina
19 °C
25 °C

Poulsent utálják, mégis kell a Juventusnak

2008.07.15. 07:31 Módosítva: 2008.07.29. 11:11
Futballidegen kifejezések (bölcsőrabló, kalóz, orvvadász) sorát tanulgatjuk az átigazolási szezon derekához érve, és kapkodjuk a fejünket a 14-15 éves gyerekekért milliókat fizető klubok manőverei láttán, de mindig be tudunk számolni néhány olyan transzferről (illetve azok lehetőségéről) is, amelyek sztárcsapatokat vagy sztárjátékosokat is érintenek.

Ronaldinhóért óriási halom pénzt adna a Barcelonának a Manchester City tulajdonosa, Taksin Sinawatra. Az üzletember azért szánta rá magát hirtelen a lépésre, mert Ronaldinho nem jelent meg a Barcelona felkészülését megelőző kötelező orvosi vizsgálaton, ráadásul a klub utasítását semmibe véve az olimpiára készül, ezek pedig csak egyet jelenthetnek: az aranylabdás napokon belül bejelenti új csapatának nevét.

A Barca a létszám felettinek minősített Ronaldinho szinte biztos távozása felett érzett örömében megtette utolsó ajánlatát Adebayorért, amely 10 millió euró mellett Samuel Eto’o játékjogát tartalmazza. Az augusztus 7-én esedékes Bajnokok Ligája-nevezésig már csak három hét van hátra, ezért sokáig nem őrlődhet sem a játékos (képben van még a Milan is), sem az Arsenal.

Wengernek további, immár kellemesebb gondokkal is szembe kell néznie, Arsavin ügynöke ugyanis bejelentette, hogy a fiatal orosz játékos minden vágya, hogy az ágyúsokhoz igazoljon. Az Arsavin árát kigazdálkodni képes csapatok közül az Arsenal játékába illik legjobban az Eb nagy felfedezettje, ugyanakkor Wenger (végzettségét tekintve közgazdász) nem arról híres, hogy hatalmas pénzeket fizetne ki játékosokért. Más kérdés, az Arsavinért kért 16 millió fontnál hallottunk már bolondabb összegeket is az idén.

A Juventus nem tud (vagy nem akar) szurkolói kedvére tenni, Poulsen személyében már a második olyan játékost vennák meg, aki ellen híveik tiltakozni kezdenek. Sztankovics már szinte biztosan nem lesz a torinóiak játékosa, és Xabi Alonsóról is letettek, viszont védekező játékost muszáj szereznie Ranierinek, és bár Poulsen gyakran hátvédet játszik, és Olaszországban igen népszerűtlen, könnyen lehet, hogy mégis a Juventusnál köt ki.

Az Atlético Madrid csatára, Agüero a pillangóhatás következtében kelhet útra, hiába szabták meg 35 millió fontban a kivásárlási árát, a Manchester Unitednek nem fog gondot okozni a jelentős mennyiségű pénz, ha C. Ronaldót valóban eladják a Realnak. A tranzakció során csaknem százmillió euró kerülne a bevételi oldalra a vörösöknél. Az Atlético pedig kereshetne megint csatárt.

A fentiek mellett folytatódik a Szabó család hosszúságú Lampard-Chelsea affér (amiben szót kért menet közben Bergkamp is, aki azt javasolta az angol játékosnak, hogy eszébe ne jusson Olaszországba szerződni), valamint a Ronaldinho-Barca szappanopera mellett a mindenkit foglalkoztató Manchester-Real ütközet C. Ronaldóért.

Egy másik háromszög is kibontakozóban van a Premiershipben: a Tottenham már most tudja, hogy hiába utasította vissza a Manchester United 20 millió fontos ajánlatát Dimitart Berbatovért, a vörösök vinni fogják a csatárt, ráadásul egyre valószínűbb Darren Bent és Robbie Keane távozása is. Ezért elkezdtek csatár után nézni, és három jelöltjük maradt.

Az első (már nem sokáig) az Ajaxban szereplő Huntelaar, a második a Zaragozával hatalmas meglepetésre kiesett Milito, a harmadik Roque Santa Cruzt a Blackburn Roversben. A paraguayi játékos első Premiership-évében 23 gólt szerzett, így mivel a Rovers nem tartozik a meghatározó csapatok közé, a csatár fontos célpontja lett az átigazolási szezonnak. Meglepetés lenne, ha meg tudnák tartani.

Pablo Aimar kegyeiért nemcsak Portsmouth és a Newcastle verseng, legutóbb a Benfica látszott befutónak. A játékos képességeihez mérten nem drága (7 millió fontért vihető), tavaly mutatott formájához képest azonban erős túlzás egy használt IFA áránál többet fizetni érte.