Szabolcs
20 °C
35 °C

Halmosi a legdrágább magyar futballista

2008.07.16. 11:34 Módosítva: 2008.07.16. 14:34
A Premier League-ben folytathatja pályafutását Halmosi Péter. A tizennyolcszoros válogatott futballistáért kétmillió fontot ad a frissen feljutott Hull City, ha megfelel a mai orvosi vizsgálaton.

Úgy tűnik, pont kerül Halmosi Péter hetek óta húzódó átigazolásának végére. Az első osztályba feljutott Hull City kitartó érdeklődésének köszönhetően a Plymouth vezetősége engedett a 28 éves balszélső árából, és az eredetileg 2,8 millió fontra tartott válogatott játékjoga 2 millió körüli összegért cserélhet gazdát. Ha az üzlet létrejön, Halmosi lesz a legdrágább magyar futballista.

A legdrágább magyarok

Gera Zoltánért másfél millió fontot fizetett a West Bromwich Albion, és bár nem hozták nyilvánosságra az összeget, a Zalaegerszegről Newcastle-be csábított Kádár Tamásért is hasonló pénzt adtak az angolok. Hajnal Tamás 1,3 millió euróért mondott igent a Borussia Dortmund ajánlatára, hasonló összegért cserélt gazdát Huszti, Lisztes és Dárdai játékjoga is, és ne felejtkezzünk meg a közelmúlt másik magyar bombaigazolásáról, Dzsudzsák Balázsról, aki 2.5 millió euróba került

Az üzlet márpedig létrejönni látszik, legalábbis a Hull edzője, Phil Brown szerint: „A mai napon Péter megérkezett hozzánk, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt, amely után reményeim szerint megegyezünk vele a közös munka feltételeiről – nyilatkozta a menedzser a Hull Daily Mailnek. – Nem szeretnék elkiabálni semmit, de mivel kiszivárgott, hogy hozzánk tart, nincs értelme tagadnunk a hírt.” Brown elismerte, hogy a két csapat már megegyezett egymással, de az átigazolásért fizetett összeg a hivatalos bejelentésig a klubok között marad.

D  OB20060414002

Annak ellenére tehát, hogy a klub elnöke, Paul Duffen néhány héttel ezelőtt kijelentette, nem kíván a Plymouth által megszabott túl magas ár miatt alkudozni a magyar játékosért, Halmosi szinte biztosan a Hull játékosa lesz.

A magyar fedezet 2007 augusztusában érkezett Angliába, szinte azonnal a Plymouth szurkolóinak kedvence lett. 66 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, 13 gólt és számtalan gólpasszt tett a közösbe, így nem csoda, hogy a Home Park szurkolói nehéz szívvel mondanak le róla. Másfél remek szezonnal a háta mögött több Premiership-csapat is érdeklődni kezdett iránta.

Elsőként még télen a Wigan jelentkezett be a Plymouthnál, de az akkor tett 2 millió fontos ajánlatot elutasította a klub. Majd szinte egyszerre futott be a Sheffield United (Kevin Blackwell menedzser a szezon során többször jelezte, nagyon szívesen látná csapatában a magyar játékost) és a későbbi győztes Hull City ajánlata. Biztosnak látszik tehát, hogy a 18-szoros válogatott középpályás személyében újabb honfitársunkért szoríthatunk a Premiershipben.

Hivatalos: Halmosi a Hull Cityben folytatja

A cikkben említett orvosi vizsgálatot követően a Premiershipbe frissen feljutott Hull City gyorsan megegyezett a játékossal, így hivatalossá vált, hogy a magyar balszélső Phil Brown csapatában folytatja pályafutását.
A két klub nem erősítette meg a korábban elhangzott kétmillió fontos vételárat, a Plymouth vezetőségének nevében azonban szót kért Paul Sturrock az alábbi szavakkal búcsúztatta játékosát:
"Úgy gondolom, ez volt Péter utolsó esélye, hogy a Premier League-ben szerepeljen, és megszolgálta a bizalmat. Sok sikert kívánunk neki".