Lehel
17 °C
27 °C

A szövetség megmenti a Juventust

2008.07.18. 12:05
Egy hónapra eltiltották a klub sportigazgatóját, a rossz átigazolásokért felelős Alessio Seccót. A szurkolók (a Juventus szurkolói) szomorkodás helyett ünnepelnek.

Az olasz szövetség mentheti meg a Juventust attól, hogy az átigazolási időszakban újra hibát hibára halmozon. A Federcalcio Fegyelmi Bizottsága ugyanis tegnap egy hónapos eltiltással sújtotta a Juventus átigazolásokért felelős sportigazgatóját, Alessio Seccót, a döntés azonban ahelyett, hogy felbosszantotta volna a szurkolókat, inkább megkönnyebbülést okozott.

A Juventus idei igazolásai

Amauri (csatár, Palermo)
Mellberg (hátvéd, Aston Villa)
Poulsen (védekező kp., Sevilla)
De Ceglie (hátvéd, kölcsönből vissza)
Giovinco (csatár, kölcsönből vissza)

Seccót az elmúlt években elkövetett bűnei miatt utálják a szurkolók, a vezető ugyanis egyrészt szétszórta a Juve legjobb tehetségeit Olaszországban (De Ceglie, Giovinco, Criscito), sőt, kis híján eladta a Manchester Citynek az Eb-n az olasz válogatott védelmében is jól teljesítő Chiellinit, helyettük pedig nagyon drágán olyan játékosokat igazolt, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ilyen volt Boumsong, Almiron és Tiago, akikért csaknem 30 millió eurót adott ki a klub tavaly, de Secco idén sem úgy indult neki az átigazolási idénynek, hogy kiengesztelje a szurkolókat: előbb az Interben tökéletesen leeresztő Stankovicért jelentkezett be (ezt a szurkolók nyílt tüntetéssel honorálták), majd leigazolta az Olaszország-szerte gyűlölt dán középpályást, Poulsent.

Bár a Juventus bejelentette, hogy idén már nem igazol több mezőnyjátékost (egy megbízható cserekapust szeretnének még Buffon mögé), mégsem valószínű, hogy a csapat szurkolói kardjukba dőlnének a Secco eltiltásának hallatán, hiszen a napokban felröppent a hír, hogy az egyik legtehetségesebb fiatalt, Giovincót esetleg a Liverpool szerződtetné. A tavaly az Empoliban parádés teljesítményt nyújtó fiatal csatár eladását biztosan nehezen bocsátanák meg a Juve tifosói.

Secco egy nem részletezett vétséget követett el a Genoa vezetőivel egyetemben, mikor a fiatal középső védő, Criscito átigazolását hozták tető alá, amiért az egy hónapos eltiltás mellett a Juventusnak 10 ezer euró büntetést is fizetnie kell, míg a Genoa elnöke, Enrico Preziosi két hónapos eltiltás mellett 15 ezer euróval lesz szegényebb a fegyelmi bizottság döntésének értelmében.