Boglárka
19 °C
35 °C

Beindult az Arsenal, ráerősít az Inter

2008.07.18. 16:51 Módosítva: 2008.07.29. 11:07
Wenger kivárásra játszik, és a végén learatja a resztlit, az Inter utolsó ajánlatokat küld szerteszét Európába, a Barca és a Real nem igazol egymástól, Eto'o pedig inkább Angliába vágyik, mint Ázsiába.

A nap hírét változatlanul Üzbegisztánból várjuk (állítólag Eto’o ma bejelenti, hogy nem igazol a Kuruvcsi csapatához, mert ugyan a BL-ben akar játszani, csak nem az ázsiaiban, ezért inkább a Liverpool ajánlatát fontolja meg), emellett külön cikkben emlékeztünk meg a Juventus átigazolásokért felelős sportigazgatójának, Alessio Seccónak egyhónapos eltiltásáról.

Mai első szereplőnk az Inter, ahol Mourinho annyira nem tud veszíteni, hogy hajlandó volt ésszerű keretek között megemelni a Lampardért kínált összeget, mely így már 11 millió euróról szól. Scolari hajlik az üzletre, bolondság is volna tartóztatni az elvágyódó játékost, akinek már csak egy év van hátra a szerződéséből, így az év végén ingyen távozhatna, ami pont 11 millió euróval kevesebb, mint amennyit most kaphatnának érte.

Ha össze is jön a Lampard-transzfer, az Inter még tartozik egy nagy durranással a szurkolóinak, a zsinórban három scudettót szerző milánóiak pedig meg is találták célpontjukat Silva személyében, akiért kerek 20 millió eurót ajánlottak. A spanyol játékos azért került képbe, mert a Porto vonakodik eladni Quaresmát, akinek viszont minden vágya lenne Jose Mourinho irányítása alatt játszani.

A tegnap felröppent hírt, miszerint a Barcelona is bejelentkezett Robinhóért, azonnal cáfolta is a katalán klub. A Real és a Barca között egyébként a Figo átigazolása körül kitört vihar után aláírásra került egy megnemtámadási egyezmény, miszerint egymás játékosait tabunak tekintik, és ezt Laporta közleménye szerint nem kívánják felrúgni – annál is inkább, mert a Real biztosan nem szívesen engedné el a brazilt legnagyobb hazai riválisához.

A hírek szerint a Manchester United, az Arsenal és a Liverpool is érdeklődik a mindössze 21 éves Giovinco iránt, de a Juventus szurkolóit megnyugvással töltheti el a bevezetőben említett hír, miszerint a saját nevelésű fiatalok nagy ellensége, Secco nem kötheti meg az üzletet.

Az arsenalos Wenger kivárásra játszott, és lehet, hogy neki lesz igaza egy másik ügyben. Illetve kettőben, ugyanis a hírek szerint egyszerre szeretné elhozni a Juventus által hiába csábított Xabi Alonsót a Liverpooltól, és a Liverpool által hiába csábított Gareth Barryt az Aston Villától. Mivel időközben Gilberto Silva a Panathinaikoszhoz igazolt, Flaminit pedig a Milan szöktette meg, az Arsenal biztosan igazolni fog egy védekező középpályást egy pár napon belül.

C. Ronaldóval és Berbatovval kapcsolatban nincs előrelépés, hacsak annyi nem, hogy a Manchester immár hivatalosan is érdeklődik a bolgár iránt, ez pedig könnyen lehet, hogy a portugál távozásával is összefügg. Sir Alex Ferguson megpróbálta ugyan maradásra bírni Ronaldót, de a szélsőt vélhetően már teljesen megszédítette a Real kitartó érdeklődése, és az érte kínált csillagászati összeg.

A Románál a vártnál kevesebb lehetőséget kapó Giuly akár már ma aláírhatja szerződését a Paris Saint-Germainnel, ahova a hírek szerint egy másik francia játékos is tart, mégpedig a Chelsea-nál nem tartóztatott Claude Makelele. A 32 éves szélsőt a Monacóból igazolta le a Barcelona, majd a katalánoktól érkezett a Romához, ahol azonban Taddei mellett meglehetősen ritkán jutott szóhoz, ezért érthető, hogy távozni szeretne.

A Monaco bejelentkezett a Portsmouthnál az Eb legrosszabb játékosáért, Niko Kranjcarért, a Tuttosport kevés hitelt érdemlő értesülése szerint a Juve erősen elgondolkodott Seedorf leigazolásán, a Chelsea köszöni, de nem szeretné elcserélni Drogbát Eto’óra, Arsavinnak most éppen a Barcelona jelenti álmai netovábbját, a Roma pedig várhatóan a hétvégén bejelenti Julio Baptista érkezését.