Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Eto'o valóban Üzbegisztánban járt

2008.07.18. 16:17
A kameruni csatársztár nem is csinálna butaságot a Kuruvcsihoz szerződéssel, hiszen pár hónapos formába lendülésért ritkán fizetnek az embernek milliárdos összeget. Ő most megkaphatja, és talán el is vállalja.

Maldini ugyan nem jött Pécsre annak idején, Eto’o viszont - rácáfolva gyanúnkra, miszerint az év médiahackjéről van szó csupán -, valóban elutazott Üzbegisztánba, hogy átigazolásáról tárgyaljon Taskentben a Kuruvcsi csapatával. A kameruni csatár három, esetleg hat hónapra szerződne az ázsiai Bajnokok Ligájában érdekelt gárdához, és bármilyen hihetetlennek is tűnt pár nappal ezelőtt, hogy valóban létrejöhet az üzlet, a 40 millió eurós összeg az üzlet valódiságát támasztja alá.

L'Equipe: Eto'o nem igazol Üzbegisztánba

Több internetes hírportál is a francia lapra hivatkozva hozta le a hírt, miszerint Samuel Eto'o döntött, és nem igazol az üzbég Kuravcsi csapatához, hiába ajánlottak neki csillagászati fizetést néhány hónapos szolgálataiért cserébe.
A francia lap tudni véli, hogy Eto'o Angliába igazol, a Liverpool érdeklődése mellett a két londoni gigász, a Chelsea és az Arsenal szállt versenybe a kameruni csatár játékjogáért.

Samuel Eto’o-nak nem volt jó éve a Barcelonában. Sokat volt sérült, amikor pedig játszott, akkor sem mindig tudott csapata segítségére lenni, cserébe viszont összeveszett mindenkivel, aki szembejött vele a folyosón. A kivételes képességű támadó (vélhetően nagyrészt emiatt) Pepe Guardiolánál létszámfelettinek minősült, és engedélyt kapott, hogy tárgyaljon más csapatokkal.

A gond csak annyi, hogy Eto’o – az elmúlt szezonjától függetlenül – a világ egyik legjobb befejező csatára, ezért természetesen a Barca nem adhatja csak úgy el, főleg nem hazai riválisnak. Az ára ennek köszönhetően sokkal magasabb, mint amennyit jelen pillanatban ér, ezért szinte kizárt, hogy valamelyik európai nagycsapat kivásárolná, így maradt a csere lehetősége, melyet a Juventusnál szolgálatot teljesítő Trezeguet becserkészésével próbáltak nyélbe ütni.

Ekkor érkezett az üzbég megkeresés, amelyet először senki nem vett komolyan (hiába jelentette be a hírt a Kuruvcsi saját honlapján), majd jött a fent említett összeg, és a viszonylag rövidtávú szerződés bedobása, ami már egyből más megvilágításba helyezte a történetet. A 3-6 hónap alatt ugyanis Eto’o egyrészt megkeresné Kamerun összes földútjának lebetonozását fedező pénzösszeget, és újra formába lendülhetne, a szerződése lejárta után pedig sokkal könnyebben találna magának télen csapatot.

„Szeretném tisztázni, hogy több klub is érdeklődik utánam, én pedig szeretném azt választani közülük, amelyik a legszimpatikusabb. Ma hazarepülök, és még a héten meghozom a végleges döntésemet – nyilatkozta Eto’o. – Egyelőre nem tudom, hol fogok játszani a következő szezonban, de szombaton megkezdem az alapozást egy olyan csapatnál, mely karrierem szempontjából a legelőnyösebb ajánlatot teszi.”

Eto’o egyébként nyitva hagyott egy kiskaput a Barcelona számára is, hiszen ő maga nem vágyódott el a klubtól, de a napokban Txiki Begiristain bejelentette, hogy megkezdték a kameruni csatár helyettesének keresését. David Villa, Fernando Torres, Drogba és Kanouté neve is felmerült, mint ahogy természetesen újra képbe került a csere lehetősége a fenti csatárok valamelyikével kapcsolatban.

Az tehát biztosnak látszik, hogy Eto’o elhagyja a katalánokat, és a fentiek értelmében egyáltalán nem lenne részéről nagy ostobaság, ha elfogadná (az anyagi előnyök mellett a formába lendülés lehetőségét is magában hordozó) üzbég ajánlatot.