Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Berbatovot akciósan adja a Tottenham

2008.07.24. 15:49 Módosítva: 2008.07.29. 11:14
A Tottenham egyik hazai riválisnak sem akarja eladni Berbatovot, ezért cselhez folyamodik, az Inter megtalálta Lampard helyettesét, a Barca Trezeguetre hajt, az Arsenal pedig Miguel Velosóért adna kisebb vagyont.

Az Inter mai első szereplőnk, hiszen Mourinhóval a Lampard-ügy újabb fordulata beláttatta, hogy hiába ácsingózik az angol középpályásra, ezért most a Portsmouth-t támadja Muntari játékjogáért. A 23 éves belső középpályásért, akinek van már Serie A tapasztalata is (öt évet húzott le az Udinesében) 15 millió eurót ajánlott az Inter, és bár egyelőre az összes érintett tagad, a goal.com úgy tudja, még ma aláírják a szerződést.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Tottenham felhúzta az orrát a Manchester és a Liverpool ármánykodása miatt, és elhatározta, egyiküknek sem adja oda Berbatovot. Az üzletet úgy próbálják tető alá hozni, hogy a két komoly külföldi érdeklődőt (a Milant és Barcelonát) last minute akcióval csábítják a bolgár játékos megvételére, a korábban követelt 30 millió fontos ár egyharmadát elengedve.

A Barca egyébként több vasat tart a tűzben, hiszen egyrészt képben van még Eto’o megtartása is, másrészt a katalánok 25 millió eurós ajánlattal találták meg a Juventust a francia csatársztár, Trezeguet játékjogáért cserébe. Az ajánlat összege már biztosan gondolkodásra készteti mind a játékost (a régi haver, Henry miatt például), mind a torinói klubot (a csatár 31 éves lesz idén, ráadásul támadókból van a kerítés a Juventusnál).

Tegnap jeleztük, hogy a Roma nagy erőkkel támadja a Fiorentinát Mutu miatt, Prandelli azonban pár órán belül nyilatkozatban tudatta az érdeklődőkkel, hogy nem kíván lemondani a román csatárról, hiszen egyrészt a firenzeiek legjobb játékosa, másrészt az edző nagy kedvence is, miután annak idején már a Parmánál is dolgoztak együtt. Mindenesetre egy másik ex-római, Chivu úgy nyilatkozott, Mutu felhívta, hogy a Romáról kérdezősködjön.

Az Arsenal bejelentkezett a Sportingnál Miguel Velosóért, ha pedig Wenger úgy dönt, hogy elfogadja a portugálok által kért 14 millió fontos összeget, akkor minden akadály elhárul Gareth Barry átigazolása elől is. A játékosért ugyanis a londoniak mellett a Liverpool is bejelentkezett, ám mivel Beníteznek nincs ennyi pénze a játékosra, ezért 16 milliós ajánlata mellé bedobta Steve Finnan játékjogát is. Konkrétum egy héten belül várható.

Adebayor a legfrissebb hírek szerint marad az Arsenalnál. Mr. majd-úgy-játszom-mint-Henry-ha-úgy-fizetnek-mint-Henryt 38 millió fontos ára túl sok volt a Milannak, a Barcelonát pedig a játékos viselkedése nem győzte meg, hogy köztük lenne a helye. A jelenlegi fizetésével elégedetlen togói játékos már biztosan bánja a kemény szavakat, mert jelenleg úgy néz ki, hogy nem találnak rá vevőt.