Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Van der Vaartra hajt a Real Madrid

2008.07.31. 19:04
A Tottenham és a Real a csütörtök két főszereplője, a Roma is közelít Cisséhez, és az Internek is muszáj lesz védőt igazolnia. Ribéryt újra műteni kell, így a Bayern is visszatér a piacra, és ugyanígy tesz a Sevcsenkóról lecsúszni látszó Milan.

A Tottenham nem kotlott sokáig a Robbie Keane-ért besöpört pénzen, és korábbi terveit teljesítve közel azonos összegért leigazolta a Blackburn 23 éves támadóját, David Bentleyt. Bár a játékos az ősi ellenség Arsenal nevelése, Juande Ramos nagyon bízik a jobbszélsőként és csatárként is bevethető fiatalemberben, hatéves szerződést kötött vele, és a már leperkált 15 millió fölé hajlandó Bentley további teljesítményének függvényében további kettőt hozzátenni.

A Tottenham most Arsavin felé fordította minden figyelmét, és a hírek szerint a játékossal már meg is állapodott, ez azonban még semmit nem jelent. Azt eddig is tudtuk, hogy a balszélső elvágyódik, a Zenit viszont igen magas összeget követel az Eb egyik nagy felfedezettjének játékjogáért.

Bár az érintettek igyekeznek csendben intézni a dolgot, a Real Madrid egyre közelebb kerül van der Vaart leigazolásához. A Hamburg holland válogatott középpályása körülbelül 12 millió eurójába fog kerülnie Calderonnak, de ez semmi ahhoz képest, amit Ronaldóért lesznek kénytelenek kifizetni, ha úgy alakul.

A Roma egyelőre csak szóban és a pletykák szereplőjeként aktivizálta magát, most azonban csupán napok választják el attól, hogy középcsatárt igazoljon. Nem is akárkiről van szó, Spalletti edző a Marseille támadóját, a korábban a Liverpoolban is megfordult Cissét nézte ki magának, és készen áll 7 millió eurót fizetni a 26 éves, sérülésektől gazdagon gyötört játékosért.

A Milan letett Sevcsenkóról, a Chelsea ugyanis kerek perec közölte, nem kívánják eladni az ukránt. Arról viszont nem szóltak semmit, hogy mi a céljuk vele, mert kicsit sokba kerül, hogy a ligakupában és néhány bajnokin eljátszogasson. A Milan tehát Borriello sérülése miatt újra csatárgondokkal küzd, és nem lenne meglepetés, ha a rajtig hátralévő egy hónapban még támadót igazolnának.

Yaya Touré szerint Drogba hamarosan a Barcelona futballistája lesz. A katalánok akarják, a játékos is szívesen játszana Guardiola csapatában, már csak a Chelsea szándékai nem ismertek. A pletykák arról szólnak, hogy hamarosan visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek az elefántcsontparti támadónak, hogy maradásra bírják.

A Trofeo TIM-en combsérülést szenvedett Materazzi pótlása nem tűr halasztást, pláne, hogy Mourinho egyébként is elégedetlen volt csapata védelmével. Chivu októberig kidőlt, Burdisso Pekingben lesz, Cordoba és Samuel súlyos sérülés után lábadozik, így lehet, hogy a célba vett középpályás helyett Morratti védőt kénytelen vásárolni. Ha így lesz, Mourinho pajtása, Carvalho lehet az érkező.

Angol kapuskeringő van folyamatban, remek hálóőrök részvételével. A Rovers nemigen tudja maradásra bírni kapusát, Brad Friedel szinte már le is igazolt az Aston Villához, a helyére azonban nem kisebb nevet néztek ki maguknak a Blackburnnél, mint a volt angol válogatott Paul Robinsont, akiért 3,5 millió fontot is hajlandóak megadni.

Az Atlético Madrid 122 millió eurónyi ajánlatot utasított vissza a goal.com szerint. A hihetetlen összeget három játékosért ajánlották, Agüerót a Manchester United támadta, Forlánt a Tottenham szerette volna, Maxiért az Inter és a Fiorentina futott rövid és eredménytelen versenyt. Az Atlético idén a BL-ben indul, jogosan ragaszkodik értékeihez.

További hírek röviden. Pablo Garcia a PAOK-ban folytatja pályafutását, Aquialani kihisztizte magának a kívánt bért, és így marad Romában, Ribéryt újra meg kell műteni, így a Bayern is kénytelen lesz igazolni, a Milan a Chelsea alkalmazásában álló Ivanovicot szeretné a védelmében tudni, és tovább folytatódik a Zaragozát elhagyó játékosok sora: ezúttal Juanfran igazolt az AEK Athénba.