A Tottenham most David Villára pályázik

2008.08.05. 21:35
Megvan a Juventus cserekapusa, túladtak Almironon is, a Tottenham lassan az angol bajnokság egyik esélyesévé válik, a Liverpool újabb spanyolra vadászik, a Milan veterán hátvédet venne. Átigazolási hírek minden mennyiségben.

Kezdjük a Juventusszal, két hozzájuk kapcsolódó friss hír is napvilágot látott. Az egyik, hogy Alex Manninger személyében megvan a csapat cserekapusa (a korábban az Arsenalban is megfordult, most a Sienától érkező kapust régóta figyeli a Juve), a másik pedig a torinóiak mellett a Fiorentinát is érinti. Firenzébe igazolt a Juventusba nagy reményekkel érkezett, de nem sok vizet zavart Almiron. A csapatok a továbbiakban közösen birtokolják az argentin középpályás játékjogát.

Nem elég, hogy a Tottenham a hírek szerint már csak lépésekre áll Arsavin leigazolásától, máris újabb komoly játékost kerülget, aki nem más, mint az Eb gólkirálya, David Villa. A játékost az átigazolási szezon során hírbe hozták fél Európával, de a Valencia vezetői kijelentették, hogy nem eladó, és David Silvával együtt marad a Mestallában.

Vicente Soriano, a klub elnöke azonban szót kért, és jelezte, bár nagyon örül neki, hogy ilyen fantasztikus játékosok alkotják a Valencia keretét, a csapat gazdasági helyzete csapnivaló, azaz a mérleget egyensúlyba kellene hozni valahogy. A Tottenham harapott rá elsőnek a csalira (32 milliót kínálnak), és könnyen lehet, hogy Robbie Keane pótlására igazi nagyvadat csábítanak a White Hart Lane-re.

Mivel Leto nem kapott munkavállalási engedélyt (a hírek szerint már meg is állapodott az Olympiakosszal), a Liverpool rávetette magát az Espanyol szélsőjére, az spanyol válogatottban is bemutatkozott Rierára. A 26 éves támadó középpályásért már korábban is mutatott érdeklődést Benitez edző, de akkor az Espanyol visszautasította az ajánlatot. Most azonban igen valószínűnek látszik, hogy újabb spanyol csatlakozik a Liverpoolhoz.

Julio Baptista ügynöke is beszállt az üzengetésbe, és közölte, hogy a játékos egyáltalán nem érzi jól magát a Real Madridnál, és természetesen minden vágya az olasz Romához igazolni. Majd sietett hozzátenni, a Romának a Real és a játékos elé is olyan ajánlatot kell tennie, mely méltó mindkettőjük rangjához. Így még mindig nem biztos, hogy az átigazolási szezonban inkább eladó, mint vásárló rómaiak leigazolják a Vadállat becenevű brazilt.

Az Inter szinte biztosan megszerzi a román Radoit, és utolsó csapásra indul a Portóval szemben is. A Sport híre szerint José Mourinho megtette utolsó ajánlatát Quaresmáért, mely 27 millió euróról szól, ez szinte biztosan elég ahhoz, hogy a portugálok elengedjék a válogatott támadót.

A Milan bejelentette, hogy nem kíván már több játékost igazolni, a sérülések miatt mégis lehet, hogy kénytelenek lesznek még egyszer a teljesen kifosztott kincstár mélyére nézni. A célpont nem más, mint a veterán Roma-hátvéd, Christian Panucci, aki ugyan munkakönyvi leírása alapján jobbhátvéd, de ahogy a Romában tavaly, úgy a válogatottban is bizonyította, hogy középhátvédként is nagyszerű teljesítményre képes.

Eto’o kijelentette, hogy kizárólag a négy nagycsapat (Inter, Milan, Manchester, Chelsea) egyikéhez hajlandó igazolni, a többiek (Lyon, Roma, Valencia) ne is zaklassák. Guardiola Barcelona-edző pozitívan nyilatkozott a csatár formájáról, de beszédes tény, hogy időközben újabb ajánlattal találták meg a Tottenhamet Berbatovért, akire a hírek szerint akkor is igényt tartanak, ha Eto’o mégis maradna.

Adebayor után Drogba személyében tisztelhetjük a másik, a fél kontinenssel szóba hozott, végül mégis legutóbbi klubjában maradt játékost, ugyanis az elefántcsontparti támadót meggyőzte Scolari, a Chelsea mestere, hogy maradjon, sőt megígérte neki, hogy nem igazol a helyére befejező csatárt, ha a maradás mellett dönt. Drogba pedig a maradás mellett döntött.  • Hírek
  • Személyi kölcsön