Orsolya
9 °C
21 °C

Az U20-as válogatott kikapott az olaszoktól

2009.02.14. 16:25 Módosítva: 2009.02.14. 16:36
0 hozzászólás

A legígéretesebb, de legalábbis az utóbbi évek legszebb eredményét szállító utánpótlás-korosztály, az U20-as válogatott 3-0-ra kikapott Olaszországtól. A Paviában játszott Alpok-Adria kupameccs eredményét túlzónak mondják a híradások, a mieink nem játszottak rosszul, Wilco van Buuren szövetségi edző is csak annyit emelt ki, hogy a helyzetkihasználáson javítanunk kell.

A csodálatos csehországi U19-es Európa-bajnokságról az egyiptomi U20-as világbajnokságra tartó csapat átment néhány változáson, Németh Krisztián és Simon András mellett több itthon játszó játékos sem került most különböző okokból a csapatba, amely így állt fel Olaszország ellen:

Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Korcsmár Zsolt, Zámbó Bence, Présinger Ádám - Varga József, Gyömbér Gábor (Busai Attila, 77.) - Lencse László (Nagy Olivér 69.), Koman Vladimir, Szabó László - Pölöskei Péter (Balázs Zsolt 66.)

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a felázott talajon lejátszott meccset nem kezdtük jól, már az első 15 perc végén hátrányba kerültünk, és hiába javultunk fel (a félidő hajrájában már mi irányítottuk a játékot), egyenlítenünk nem sikerült. A második félidőben több helyzetünk is volt, Koman Vladimir büntetőt is hibázott, de a kitámadás nem hozott eredményt, kétszer is lekontráztak minket, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

Az odavágón, mely a holland szakmai vezető első mérkőzése volt a magyar utánpótlás élén, a magyar válogatott simán, 2-1-re verte Olaszországot.

„Az eredmény nem tükrözi teljes mértékben azt az elszántságot, amellyel játékosaim a mai napon pályára léptek - mondta a meccs után Wilco van Buuren. - Mi is szép számmal alakítottunk ki helyzeteket, főleg közvetlenül a szünet előtti és utáni időszakban, ám mint kiderült, a hatékonysággal, és a helyzetkihasználással még vannak problémáink."