Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Az U17-es válogatott az Eb-ért selejtezik

2009.03.25. 11:48
4 hozzászólás

A tavalyi, sikerrel megvívott U19-es után újra elitkörös selejtezőt rendez Magyarország, ezúttal az U17-es korosztály második köréből próbálnak az Európa-bajnokságra kijutni a mieink. A Wilco van Buuren szövetségi edző irányítása alatt készülő csapat szerdán Szerbiával, pénteken Portugáliával játszik, majd jövő hétfőn Anglia ellen lép pályára Szombathelyen.

A magyar válogatott múlt csütörtök óta a tatai edzőtáborban készül, Wilco van Buuren heti két edzéssel és egymás közti edzőmeccsekkel készül a szerbek elleni nyitómérkőzésre. A keretben mindenki egészséges, a kapitány szerint a játékosok jó hangulatban, motiváltan várják a meccseket.

A magyar U17-es válogatott kerete

Kapusok: Ambrusics Róbert (Leicester City), Nacsa Péter (Győri ETO FC) Védők: Tar Krisztián (Haladás), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Baráth Botond (Budapest Honvéd), Otigba Kenneth (Heerenveen), Nagy Bálint (Haladás) , Farkas Márk (Haladás), Tóbiás Zsolt (Ferencváros) Középpályások: Kalász Milán (Haladás), Nagy Armand (Budapest Honvéd), Skriba Máté (Haladás), Magos Mátyás (Újpest), Kovács István (Haladás), Ponczók Csaba (MTK Budapest), Gyurján Bence (Haladás) Csatárok:Angyal Norbert (DVSC-TEVA), Tóth Lajos (DVSC-TEVA)

Az új rendszerű utánpótlás-képzési modell is vizsgázik, a Jámbor László és Wilco van Buuren által vezetett szakmai team első komolyabb megméretése lesz a 17 évesek válogatottjának szereplése. Az U17-es válogatott egy MLSZ-kezdeményezésnek köszönhetően januártól március elejéig heti három napot töltött közös edzőtáborozással, ennek tapasztalatairól mind a játékosok, mind a szakmai stáb pozitívan nyilatkozott. Van Buuren szerint elsősorban abban sikerült előrelépnie a válogatottnak, amit ő az egyik legnagyobb gondnak látott: a játékosok nem beszélnek egymással a meccseken. „Amikor elmondtuk a gyerekeknek, mit szeretnénk tőlük, nagyon gyorsan megértették, a fejlődés pedig már ilyen rövid idő után is tökéletesen nyomon követhető" – mondta a szövetségi edző az edzőtáborozás végén.

Március 4-én a magyar válogatott utolsó edzőmeccsét is lejátszotta, a korosztály egyik legerősebb csapatának otthonában, Hollandiában ért el értékes döntetlent. A 2-2-es meccsen kétszer is vezetett a házigazda, de mindkétszer sikerült egyenlítenünk. „A második játékrészben látottakkal elégedett vagyok, sok begyakorolt figura köszönt vissza, és külön öröm számomra, hogy mindkét gólunkat szép támadás előzte meg, miközben a hollandok góljai a mi védelmünk hibái után estek" – értékelt az mlsz.hu-n a kapitány a mérkőzés után.

Szerbia ellen még U16-os korukban többen játszottak a mostani keretből. 2007 novemberében nem sikerült legyőznünk mostani ellenfelünket: Zentán 4-2-re kikaptunk, és a szegedi visszavágón is csak a hajrában sikerült egyenlítenünk, méghozzá a most is a kezdőbe várt Angyal Norbert góljával.

A Sport1 a magyar válogatott összes mérkőzését élőben közvetíti.