Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Kikapott Szerbiától az U17-es válogatott

2009.03.26. 12:41
1 hozzászólás

Elrontotta bemutatkozását a magyar U17-es válogatott Szombathelyen, Wilco van Buuren csapata az Eb-selejtezők elitkörének első meccsén 1-0-ra kikapott Szerbiától. További rossz hír, hogy a vereség a játék képe alapján megérdemelt, a mieink legjobbja Ambrusics Róbert kapus volt, aki több szép védést mutatott be. Akadtak ugyan helyzetei a magyaroknak is, de csak jó periódusokra futotta, a folyamatos jó játékkal adós maradt a csapat, mely vereségével igen nehéz helyzetbe hozta magát a csoportban is.

A szerbek győztes gólját egy komoly védelmi hiba előzte meg, Drujics körül négy magyar védő is állt, de a legközelebbi is két méterre volt az ötösön teljesen tisztán felugró csatártól. A második félidőben megvoltak a helyzeteink, de túlzás lenne azt állítani, hogy a kapujukhoz szegeztük a szerbeket, a legközelebb egy szabadrúgással és egy távoli bombával jártunk a gólhoz.

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 0-1 (0-1)

Magyarország: Ambrusics Róbert - Tar Krisztián, Baráth Botond, Otikba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Nagy Armand- Skriba Máté (Magos Mátyás a 60. percben), Kovács István (Ponczók Csaba a szünetben), Gyurján Bence - Angyal Norbert (Tóth Lajos a 73. percben)

Gólszerző: Drujics (41.)

A csoport másik mérkőzésén: Anglia-Portugália 1-0
A csoport állása: 1. Anglia és Szerbia 3-3 (+1), 3. Magyarország és Portugália 0 (-1)

Pénteken: Magyarország-Portugália, Szerbia-Anglia

Mielőtt azonban elhamarkodottan mondanánk ítéletet, tudnunk kell, hogy a szerbek óriási energiákat fektetnek az utánpótlásukba, és a Várhidi-csapat emlékezetes bukása is mutatja, hogy előttünk járnak. Mivel a csoport másik meccsén Anglia 1-0-ra verte Portugáliát, pénteken az életben maradásért játszik a magyar válogatott a portugálokkal, ha nem sikerül győznünk, biztosan nem jut ki a csapat az Eb-re.

„Két héttel ezelőtt kettő-kettes döntetlent játszottunk Hollandiában, akkor jól ment a csapatnak, most kevésbé - nyilatkozta az mlsz.hu-nak mérkőzés után Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó szakmai stáb vezetője. - Idő kell ahhoz, hogy összeérjen a csapat, például többet kellene kommunikálniuk a játékosoknak pályán, de ezt nem lehet egyik napról a másikra megtanulni. Változtatnunk kell, következő meccseinken gólt kell lőnünk, és nem szabad olyan gólt kapnunk, amilyet most szerzett ellenfelünk.”