Vilhelmina
10 °C
21 °C

A portugáloktól is kikapott U17-es válogatottunk

2009.03.27. 22:37
3 hozzászólás

Második meccsét is elveszítette a magyar U17-es válogatott a szombathelyi Eb-selejtezőn, a második játéknapon Portugália győzte le a harmatos magyarokat a szerbekhez hasonlóan 1-0-ra. Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy csak győzelemmel marad esélyünk a továbbjutás kiharcolására, Anglia a mieink meccse előtt 2-1-re legyőzte Szerbiát, és így hat ponttal állt, de igazság szerint a magyar válogatott játékában csak néhány támadás erejéig volt benne a győzelem lehetősége.

Pedig jól kezdtünk, az első percekben kétszer is helyzetbe kerültek a mieink, de Portugália hamar átvette az irányítást. A védekezésünkkel nem volt nagy gond az első félidőben, a portugálok sem zavartak sok vizet a magyar kapu előtt, de a mi támadásainkban sem volt erő, így helyzet nélkül csordogált a meccs. Ebben valószínűleg szerepe volt annak is, hogy a vendégek már tudták, győzelmükkel sem juthatnak tovább, a magyar csapatnak viszont lett volna miért küzdenie, mégsem volt meggyőző. Az első félidő utolsó percében a támadóink közül legtöbbet vállaló Gyurján tört be a tizenhatoson belülre, teljesen egyértelműen felrúgták, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 0-1 (0-0)

Magyarország:Ambrusics Róbert - Tar Krisztián (Tóth Lajos a 65. percben), Otikba Kenneth, Kelemen Dávid, Farkas Márk - Kalász Milán, Nagy Armand - Magos Mátyás, Ponczók Csaba, Gyurján Bence - Angyal Norbert

Gólszerző:
Barros (48.)

A csoport másik mérkőzésén: Anglia-Szerbia 2-1
A csoport állása:
1. Anglia 6 (már továbbjutott), 2. Szerbia 3 (2-2) 3. Portugália 3 (0), 4. Magyarország 0

A tizenegyes elmaradásában szerepet játszhatott az is, hogy a magyar válogatott támadói bántóan sokat dobálták magukat, még olyan helyzetekben is, amikor a labda megtartásával többet nyertünk volna, mint egy szabadrúgással. A tényen ez azonban nem változtat: jogos büntetőt nem kapott meg a csapat.

A portugálok a második játékrészben egy hasonló gólt lőttek, mint a szerbek, a két középső védőnk most is csúnyán lemaradt Barrosról, a vendégek egyedül kilépő csatára pedig szépen átemelte Ambrusicsot. A mieinknél több gyenge egyéni teljesítmény is akadt, a középpályán alig szereztünk labdát, elsősorban távoli lövésekből veszélyeztettünk, de a gól nem volt benne a magyar válogatottban. Nem sokkal a lefújás előtt vezettük a meccs legszebb támadását, de a portugál kapus védett, egyenlítenünk sem sikerült.

„Többet érdemeltünk a vereségnél, hiszen csapatunk nem futballozott rosszul – mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzői stáb vezetője. - Úgy kezdtük a tornát, hogy a célunk a továbbjutás kivívása, de azt is tudtuk, hogy ellenfeleink erősek, és nagyon nehéz dolgunk lesz. Igyekeztünk folyamatosan egyre támadóbbá válni, de nem sikerült egyenlítenünk. Utolsó mérkőzésünkön, Anglia ellen is a győzelem szándékával lépünk pályára, remélem, eredményesek is leszünk.”