Dömötör
-1 °C
14 °C

Kikapott Horvátországtól az U20-as válogatott

2009.03.31. 21:35 Módosítva: 2009.03.31. 22:03
7 hozzászólás

A kairói U20-as világbajnokságra készülő magyar válogatott Siófokon 2-0-arányú vereséget szenvedett Horvátország korosztályos csapatától. A 20 évesek válogatottja múlt hét pénteken Szlovákia ellen ért el 0-0-t, Pápán a mieink végig irányították a mérkőzést, és jól játszottak, Siófokon azonban közepes első félidő után a másodikban alárendelt szerepet játszva kaptak ki. A vereség beleillik utánpótláscsapataink tragikus heti szereplésébe.

Az első félidőben jól játszott a magyar csapat, több helyzetet is kialakított, de gólt egyikből sem sikerült szereznie, a játékrész hajrájában pedig a horvátok eredményesen vittek végig egy kontrát, így hátránnyal fordultunk. A második félidőben már helyzetünk sem akadt, Horvátország végig fölényben volt, és a 80. percben megduplázta előnyét a legerősebb összeállításában pályára lépő magyar válogatott ellen, melynek középpályáján mindhárom Serie B-játékosunk, Filkor, Koman és Vass helyet kapott.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 0-2 (0-1)

Magyarország: Esterházy Mátyás - Szekeres Adrián (Sipos Tamás a 83. percben), Debreceni András, Lengyel Dániel, Présinger Ádám - Vass Ádám (Huszák Tamás a 76. percben), Gyömbér Gábor (Varga József a szünetben) - Filkor Attila, Koman Vladimir, Stieber Zoltán (Pátkai Máté a szünetben) - Balázs Zsolt (Szilágyi Péter a 70. percben)

„Játékban egyenrangú partnerek voltunk, az első félidőben ziccereket dolgoztunk ki, vezetést szerezhettünk volna, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottunk - nyilatkozta a meccs után Szapor Gábor az mlsz.hu-nak, aki Wilco van Buuren távollétében ifjabb Albert Flóriánnal közösen dirigálta a csapatot. - A második félidőben már gyorsabb és erőszakosabb volt a horvát csapat, több párharcot nyertek meg, mint a mieink, és ezzel tovább tudták növelni előnyüket.