Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

U21: győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket

2009.06.07. 11:21
1 hozzászólás

Luxemburg 3-0-s legyőzésével kezdte meg szereplését a magyar U21-es válogatott a 2011-es Európa-bajnokság selejtezőiben, mely egyúttal olimpiai selejtező is. A Győrben lejátszott mérkőzésen végig fölényben játszott a magyar csapat, és rengeteg helyzetéből hármat gólra váltva könnyedén győzött. A két csapat szerdán Dudelange-ban találkozik újra.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de aztán átvette az irányítást a magyar válogatott, és már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést: egy szögletvariáció után Présinger Ádám lőtt közelről a léc alá. Támadásban maradt a csapat, a luxemburgiak a félpályán sem nagyon tudták áthozni a labdát, de a magyar támadások utolsó passzaiba is sokszor csúszott hiba, így a 36. percig kellett várni a következő gólra: ekkor Lázár Pál lövésébe ért bele (a valószínűleg lesen álló) Koman Vladimir.

A második félidőben kicsit visszavettek a mieink, de így is uralták a meccset, és a 72. percben egy szabadrúgás után Korcsmár Zsolt fejesével beállították a végeredményt. A magabiztos játék, és a háromgólos győzelem ellenére a játékunkon bőven van mit javítani, a szerény képességű ellenfelet jobban is megszórhattuk volna, mert a gólkülönbségnek valószínűleg fontos szerepe lesz a csoport végelszámolásánál.

A 3 csoportban Olaszország, Bosznia-Hercegovina és Wales szerepel még, az Eb-playoffra, és az olimpiai előselejtezőre a csoportelsőknek van esélyük.

"Legfontosabb célunkat elértük, győzelemmel kezdtük a sorozatot - nyilatkozta a mérkőzés után Wilco van Buuren az MLSZ honlapjának - Kissé feszülten kezdtünk, és bár sokat birtokoltuk a labdát és végül meggyőző játékkal győztünk, nagyobb különbségű sikert is elérhettünk volna. Játékunkat hatékonyabbá kell tennünk, mert a végelszámolásnál a gólkülönbségnek is nagy jelentősége lesz."

MAGYARORSZÁG-LUXEMBURG 3-0 (2-0)

MagyarországGulácsi Péter - Lázár Pál, Debreceni András, Korcsmár Zsolt, Présinger Ádám - Varga József, Gyömbér Gábor - Filkor Attila, Koman Vladimir (Szilágyi Péter a 62. percben), Balázs Zsolt (Szakály Dénes a szünetben) - Németh Krisztián (Zámbó Bence a 78. percben)

Gólszerzők: Présinger (14.), Koman (36.), Korcsmár (72.)