Rudolf
2 °C
13 °C

U21 Eb: Anglia már elődöntős

2009.06.19. 10:42
0 hozzászólás

Anglia már elődöntős az U21-es Európa-bajnokságon, miután 2-0-ra legyőzte Spanyolországot, a csoport másik meccsén pedig Németország verte Finnországot ugyanilyen arányban, de egyik meccs sem volt annyira egyértelmű, mint az eredményekből következne.

A spanyolok jól játszottak, kiegyenlített mérkőzés folyt a pályán, de Anglia jutott büntetőhöz még az első félidőben. A németek ellen a meccs emberének választott Sergio Asenjao gyönyörű vetődéssel megfogta James Milner tizenegyesét, így a 67. percig kellett várni az angolok vezetőgóljára. Egy óriási védelmi hibát Campbell használt ki, öt perccel később pedig az Arsenal szélsője, Theo Walcott villant: lerobogott az alapvonalig, okos passzát Milnernek már csak be kellett passzolnia. A spanyolok hiába küzdöttek, sorsuk a vereség után már nem csak a saját kezükben van: ha az utolsó forduló angol-német párharca döntetlenre végződik, hiába verik Finnországot, kiesnek.

Spanyolország-Anglia 0-2 (Campbell 67., Milner 73.) Összefoglaló, videó, statisztikák itt.

A finnek a nyitókörben elszenvedett vereségük után az életükért játszottak Németországgal, és ez meg is látszott a teljesítményükön: egyértelműen uralták az első félidőt, több gólt is szerezhettek volna, de elhibázták a legnagyobb helyzeteket is. A németek pedig büntettek, két perc alatt megnyerték a meccset a második félidőben. Mesut Özil, az UEFA-kupa döntőjébe jutott Werder Bremen fiatal támadója két gólpasszt osztott ki, vereségével Finnország már biztosan kiesett a csoportból, Németországnak elég egy pontot szereznie Angliától, hogy elődöntősnek mondhassa magát.

Németország-Finnország 2-0 (Höwedes 59., Dejagah 61.) Összefoglaló, videó, statisztikák itt.

A csoport állása:

1. Anglia 6, 2. Németország 4, 3. Spanyolország 1, 4. Finnország 0