Az angolok egy hetest rúgtak a szlovénoknak

2009.07.27. 21:23

Az angolok két döntetlen után 7-1-re kiütötték a szlovéneket, míg a rendező Ukrajna – Vad István játékvezetése mellett – 1-0-ra verte Svájcot. Az angolok és az ukránok 5-5 ponttal végeztek a csoportjuk élén az ukrajnai U19-es Eb-n

Már a 10. percben 1-0-ra vezetett Anglia, de a szünetig gyakorlatilag eldőlt a szlovénokkal szembeni, utolsó csoportmeccs az Ukrajnában zajló U19-es Európa-bajnokságon. Ekkor már 5-0-t mutatott a donyecki stadion eredményjelzője.

A második félidőben Szlovénia még szépített, de újabb négy perc kellett két angol gólhoz. A végén a Manchester United – már a Premier League-ben is eredményes csatára – Daniel Welbeck, valamint az Aston Villában eddig három PL-gólig jutó Nathan Delfouneso duplázott. Henri Landbury, Matthew Briggs és Nile Ranger volt még eredményes még az angoloknál, a szlovénok találatát Dejan Dimitrov, az ND Triglav Kranj csatára jegyezte. A krónikához hozzátartozik, hogy a szlovénok a 36. perctől – Boban Jovic kiállítása miatt – emberhátrányban játszottak.

A másik találkozón ki-ki meccs döntött. A svájciaknak akár a döntetlen is elég lett volna és sokáig így is áltt az összecsapás. A házigazda Ukrajna végül a 85. percben szerezte a győztes és egyben továbbjutást érő gólt. Szerhij Rybalka (A Dinamo Kijev – jelenleg második csapatának – játékosa, a másodosztály tavalyi gólkirálya) volt eredményes. Ezzel Ukrajna két ponttal megelőzte Svájcot és továbbjutott. Az ukránok úgy léptek tovább, hogy 45 percet emberhátrányban játszottak végig.

U-19-es Eb-döntő, A csoport, 3. forduló

Szlovénia-Anglia 1-7 (0-5), Svájc-Ukrajna 0-1 (0-0). A csoport végeredménye: 1. Anglia 5 pont, 2. Ukrajna 5 pont, 3. Svájc 3 pont, 4. Szlovénia 1 pont. A csoportból az első kettő jutott az elődöntőbe.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM