Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Egy célunk maradt: éremmel hazamenni

2009.10.14. 12:39
8 hozzászólás

Kenyeres Imre, az U20-as válogatott másodedzője szerint a csapat a Ghána ellen elveszített elődöntőben megint bizonyította, helye van az egyiptomi világbajnokság négy legjobbja között.

„Az első félidőben nagyon érződött a fiúkon, hogy tisztában vannak a téttel, a döntőbe jutás lehetőségével, ez nyomasztotta is őket – nyilatkozta az - olaszok ellen kiállított és eltiltott - Egervári Sándort helyettesítő Kenyeres a fifa.com-nak. – Nem tudtuk hozni a korábbi mérkőzéseinken mutatott minőségi játékot, egyéni hibákat követtünk el, így nem volt véletlen, hogy Ghána szerezte meg a vezetést."

Nagyon érződött a sárga lapok miatt eltiltott csapatkapitány, Koman Vladimir hiánya, de egy világbajnokságon az ilyen akadályokat le kell küzdeni.

„A szünet után bizonyítottuk, megérdemelten vagyunk a világ legjobb négy csapata között, büszke vagyok futballistáinkra, mert szívvel-lélekkel küzdöttek az egyenlítésért, ami sajnos nem jött össze. Egyetlen célunk maradt: megnyerni a bronzmérkőzést, és éremmel hazatérni” – zárta nyilatkozatát Kenyeres.

Sellas Tetteh, a ghánaiak szövetségi edzője szerint tanítványai csodálatos győzelmet arattak, a második félidőben nagy nyomás alatt futballoztak, de megoldották a feladatukat.

„Remek első félidő után, kétgólos vezetésünk tudatában könnyebben adtuk el a labdákat, ezzel saját magunknak okoztunk problémákat – mondta Tetteh. – Ennek ellenére kézben tudtuk tartani a meccset, ez jól mutatja, mennyire erősek vagyunk. Nem lepődtem meg teljesítményünkön, mert már a selejtezőkön is nagyszerűen játszottunk, jó formánkat Egyiptomban is sikerült megtartanunk. Kilencven percre vagyunk attól, hogy magasba emelhessük a világbajnoki trófeát."

A magyar válogatott pénteken Kairóban 17 órakor Costa Ricával játszik a bronzéremért, a döntőt Ghána és Brazília játssza 20 órakor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!